Hlavní obsah

Zelinka si po špatném výkonu v Teplicích pět zápasů nezapíská

Praha

Sudí Miroslav Zelinka si pět soutěžních zápasů nezapíská. Komise rozhodčích Fotbalové asociace mu dnes zastavila činnost za celkově špatný výkon v pátečním utkání 17. ligového kola mezi Teplicemi a Duklou Praha. Asistent ze stejného utkání Emanuel Marek má omezenou delegaci na čtyři zápasy.

Foto: Petr Horník, Právo

Komise rozhodčích v čele s předsedkyní Dagmar Damkovou potrestala sudího Zelinku.

Článek

Zelinkovi komise vyčetla především dvě hrubé chyby v neprospěch Pražanů. Rozhodčí měl vyloučit domácího brankáře Tomáše Grigara za to, že rukou před vápnem zastavil útok Dukly. Teplický gólman dostal pouze žlutou kartu.

Zelinka navíc chybně neodpískal penaltu proti domácím. "Nejprve nechal výhodu po faulu před vápnem, ve výhodě ale došlo již ve vápně k druhému faulu. Rozhodčí se vrátil k prvnímu faulu, ale měl odpískat penaltu," řekla po zasedání komise rozhodčích její předsedkyně Dagmar Damková.

Marek má zastavenou činnost za to, že ve stejném zápase chybně signalizoval ofsajd a zastavil tak útok hostující Zbyňka Pospěcha. Dukla v Teplicích nakonec remizovala 1:1.

Naopak asistent Jan Paták rozhodl správně, když v úvodu pondělní dohrávky mezi Brnem a Plzní (1:3) odmával ve vyložené šanci ofsajd hostujícímu Danielu Kolářovi. "V televizi měli špatný úhel záběru, o ofsajd se opravdu jednalo. Rozhodčího za správné posouzení musím pochválit," uvedla Damková.

Reklama

Související témata: