Hlavní obsah

Rajtoral do Ruska? Plzeňského fotbalistu si vyhlédla Kazaň, nabízí přes 60 miliónů

Tažení plzeňských fotbalistů letošním ročníkem Evropské ligy nezůstává jen tak bez povšimnutí. Úspěchy západočeského týmu ještě více zvyšují cenu některých hráčů na přestupovém trhu a jeden z klenotů plzeňské sestavy, obránce či záložník František Rajtoral, se už podle ruského listu Izvestija dostal do hledáčku ruského týmu Rubin Kazaň. Ta prý chystá nabídku 2,5 miliónu eur (asi 63 miliónů korun).

Foto: Václav Šálek, ČTK

Plzeňský František Rajtoral slaví svou poslední trefu z ligového zápasu na hřišti Brna.

Článek

Ruský mistr z let 2008 a 2009 se snaží omladit svou sestavu a Rajtoral je prý jednou z hlavních přestupových priorit. „Zájem ze strany ruských klubů skutečně existuje. Ruská liga je celkově náročnější než česká a pro Františka by to mohla být zajímavá zkušenost," cituje list Fritze Poppa, který českého reprezentanta zastupuje.

Rajtoral, jenž má ve Viktorii smlouvu do června 2015, by údajně měl být k mání za 2,5 miliónu eur (asi 63 miliónů korun). Zástupce ruského týmu uchvátila forma brzy sedmadvacetiletého hráče, který v letošní sezóně vstřelil už šest gólů - tři v lize a tři v Evropské lize. Právě tam Kazaň českého beka ostře sleduje - Rubin si po postupu přes loňského vítěze Atlético Madrid zahraje stejně jako Plzeň osmifinále, kde na ruský tým čeká jiný španělský celek, Levante.

Kazaň má z minulosti s českými legionáři dobré zkušenosti - dres Rubinu oblékali například obránce Jiří Novotný, univerzál Tomáš Čížek, obránce Adam Petrouš nebo záložník Richard Dostálek.

O plzeňské fotbalisty není zájem pouze ve východních státech. Bývalý kapitán národního mužstva a v současné době člen vedení Juventusu Turín Pavel Nedvěd ve středu prohlásil, že se s dalšími funkcionáři Staré dámy rozplýval nad formou středopolaře Vladimíra Daridy a nepřímo naznačil, že talentovaný mladík je pro Juventus zajímavý. Přestupní kolotoč se znovu otevře v létě a už teď je jisté, že plzeňští funkcionáři budou mít z čeho vybírat.

Reklama