Hlavní obsah

Štajner jubilejní gól v Jihlavě nevstřelil, trefil pouze tyč. Škoda, utrousil po zápasu

Jihlava

Liberecký Jiří Štajner si ještě bude muset na stou ligovou trefu počkat. V předehrávce 18. kola Gambrinus ligy v Jihlavě však měl k jubilejnímu gólu hodně blízko. V 67. minutě mířil do tyče Blažkovy branky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Petr Tlustý z Jihlavy (první zleva) stíhá se spoluhráčem Tomášem Radou libereckého Jiřího Štajnera.

Článek

„To je velká škoda. Měl to být gól," litoval po zápase Štajner, který mohl skórovat i chvíli před pauzou. Jenže jeho někdejší spoluhráč z národního týmu mu tutovou šanci zlikvidoval. „Už jsem mířil trochu z úhlu," říkal liberecký veterán.

Střetnutí nakonec skončilo bezgólovou plichtou. „Podle mého názoru jsme v Jihlavě dva body jednoznačně ztratili. Po většinu utkání jsme měli převahu a vytvořili jsme si i víc střeleckých příležitostí," uvažoval s trochou smutku v hlase.

Štajner připustil, že by rád do Klubu ligových kanonýrů vstoupil co nejdřív. „V povědomí to čekání člověk pořád trochu v hlavě má. Během zápasu to však z ní vyženu. Vůbec jsem na hřišti na stovku nemyslel. Vůbec nepřipadá v úvahu, aby hrálo mužstvo na mě. Ani já si nebudu počínat tak, že bych se třeba snažil sobecky zakončit namísto přihrávky lépe postavenému spoluhráči," tvrdil.

Liberec vydoloval ze dvou úvodních jarních utkání čtyři body. „Snad můžeme být docela spokojeni. Vítězství nad Jabloncem je hodně cenné. Ale z Jihlavy jsme mohli odjíždět v ještě mnohem lepší náladě," zopakoval Štajner.

Úsměv ve tváři mu však vyloudila připomínka, jak prostrčil balón mezi nohama svému někdejšímu spoluhráči a kamarádovi Kolouškovi, který nyní obléká jihlavský dres. „Až pak jsem si všiml, že je to Venca. Jinak bych si ty jesle odpustil," vtipkoval.

Reklama

Související témata: