Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 1:1Baroš trefil tyč, Limberský z penalty břevno. Souboj Plzně s Baníkem skončil bez vítěze

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Milosavljev 0 : 1
66. Procházka 1 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Po euforii na evropské pohárové scéně se fotbalová Plzeň probrala ve druhém jarním kole do drsné ligové reality. V souboji s ostravským Baníkem lopotícím se u dna tabulky totiž jen remizovala, takže její náskok na druhou Spartu se ztenčil na pouhý bod. Nemocný kapitán Horváth chyběl domácím až příliš, penalta zahozená Limberským dvanáct minut před koncem je pak stála výhru.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Kovařík nahrál na vyrovnávací gól.

Článek

Zatímco Plzeň se musela obejít bez nachlazeného Horvátha, kterého trenér Vrba raději šetřil na čtvrteční osmifinálovou partii Evropské ligy s tureckým Fenerbahce, ostravský Pulpit nasadil navrátilce Baroše tentokrát do základní sestavy. Věděl proč, neboť exreprezentantovi konstelace nedělní večerní partie seděla a během půlhodiny mohl hned dvakrát skórovat.

Baroš hlavičkoval do tyče

Přitom i bez kapitána začali domácí s vervou, na pět minut přitiskli Baník k Bártově bráně a Bakoš s Daridou se dokonce ocitli ve slibných příležitostech. Bránu však netrefili, takže jejich nápor se rozplynul na absenci nápadů, přesnějších finálních přihrávek i chybějícím zrychlení.

Ke gólu tak měli blíž paradoxně hosté. Ve 22. min. totiž na Fantišův centr vyskočil Baroš a hlavou poslal míč do tyče. Třináct minut poté zahrozil zase, o druhou příležitost ho pro změnu připravil Procházka, který jeho nápřah na malém vápně zblokoval.

Těsně před přestávkou se tak mohl dočkat vedení ligový lídr. Po standardní situaci se míč vyražený Bártou dostal k zapomenutému Rajtoralovi, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry Soukup.

Limberský trefil jen břevno

Ani po změně stran se nedokázala Plzeň probrat, ztrácela až příliš míčů, dobře organizovanou ostravskou obranu nedokázala ničím překvapit a protože se sama dopouštěla v defenzívě chyb, dostavil se trest. Fantiš, který už v první půli vyzýval ke skórování Baroše, totiž šest minut po přestávce našel pro změnu náhradníka Milosavljeva a ten pohotově přehodil Kozáčika.

Bakoš měl po pár minutách obrovskou šanci skóre srovnat, ale Bárta jeho střelu reflexivně vyrazil, takže domácím nezbývalo než dobývat ostravskou bránu dál. Jejich ofenzívu posílil Tecl, ale  nakonec to musel být stoper Procházka, který se postaral hlavičkou mířící do šibenice o vyrovnání.

Obrat mohl dokonat v 78. minut Limberský, ovšem z  penaty  nařízené za ruku Droppy orazítkoval jen břevno a jeho dorážka proto samozřejmě nemohla platit. Tím definitivně pohřbil plzeňské naděje na předpokládaný tříbodový zisk, neboť zoufalá závěrečná hektika se rozplynula do vytracena.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:1
Branky: 66. Procházka -  51. Milosavljev. Rozhodčí: K. Hrubeš - Wilczek, Kříž. ŽK: Milosavljev, Bártka, Vomáčka, Baroš, Kaprálik. Diváci: 9135. Poločas 0:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Ďuriš (57. Tecl) - Rajtoral (88. Fillo), Kolář, Kovařík - Bakoš (84. Adamov). Trenér: Vrba.
Ostrava: Bárta - Frydrych, Vomáčka, Kaprálik, Starý - Fantiš, Droppa, Hable, Kukec (27. Milosavljev) - Baroš (79.Stožický), Soukup (64. Kraut). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: