Hlavní obsah

Lajdáctví, zlobil se na penaltového exekutora trenér Vrba. Vůbec ne, bránil se Limberský

Dva klíčové momenty stály za překvapením v nedělním večerním ligovém duelu v Plzni, v němž ligový lídr bral v konfrontaci s Ostravou tonoucí u dna tabulky jen bod. Tyč Kozáčikovy brány nastřelená hned v první půli navrátilcem z tureckých služeb Milanem Barošem a břevno Bártovy svatyně orazítkované z penalty dvanáct minut před koncem domácím Davidem Limberským.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský zadák Václav Procházka (vpravo) pečlivě střeží ostravského Milana Baroše.

Článek
Fotogalerie

„Při té Barošově se lámal chleba a i proto se body dělily, byť nám tady před utkáním ukazovali rukavičku a naznačovali, že dostaneme pětku," glosoval import drahocenného bodu na Bazaly hostující kouč Martin Pulpit.

Vrba neměl omluvu

I domácí trenér Pavel Vrba klíčový okamžik glosoval, to se ví. Způsob, jakým pojal David Limberský exekuci pokutového kopu, se mu ani trochu nelíbil.

„Pochopil bych, kdyby dal takovou ránu, že by se balón odrazil od břevna na druhou půlku hřiště, ale takhle? Skutečně to zavánělo lajdáctvím, takže si o tom v kabině promluvíme," neměl omluvu pro neúspěšného střelce pokoušejícího se lehkým obloučkem přehodil ostravského gólmana.

„Ale žádné lajdáctví. Když mě trenér na pokutový kop určil, musel dopředu vědět, že ho podobně kopnu. Prostě způsob, jakým se dá exekuce také provést. Jen jsem měl mířit o něco níž," odmítal Limberský názor trenéra i nazlobených fanoušků.

Pro následný zkrat, kdy balón odražený od břevna poslal sám do brány, takže gól pochopitelně nemohl platit, už ale omluvu měl.

„Nikdy jsem podobnou situaci nezažil, snad jedině ještě v žáčcích. Byla to chvíle okamžiku. Viděl jsem prázdnou bránu, takže jsem do ní míč dokopl. Jasně že branka nemohla platit a rozhodčí ji neuznal správně, protože šlo o dvojité hraní," uznával, že měl zakončení přenechat některému z dobíhajících spoluhráčů.

Baroš litoval centimetrů

To Milan Baroš nemusel ve své velké příležitosti v první půli přenechávat míč nikomu. „Fantiš poslal dobrý centr do vápna, já přeskočil obránce a snažil se jen trefit bránu. Bohužel, pár centimetrů chybělo," popisoval velkou příležitost, do níž se za bezgólového stavu dostal.

Nebyla šancí poslední, neboť Baroš v Plzni dokazoval, že jeho příchodem se Baník zvedá a právě on by se mohl stát jeho spasitelem. „Při další možnosti mně ale míč utekl, v závaru před plzeňskou bránou jsem se pokusil propálit bodlem chumel přede mnou, ale trefil jsem jednoho z protihráčů," líčil své střelecké účinkování, které zakončil efektními nůžkami, aby se poté nechal vystřídat.

„Po sedmdesáti minutách jsem dostával křeče, takže jsem nechtěl riskovat zranění," přiznával Baroš po utkání, v němž poprvé nastoupil v základní sestavě a svým výkonem Ostravu hodně pozvedl. Hlavně jí však pomohl k překvapivé, o to ale cennější remíze.

„Pro Ostravu představuje velkou vzpruhu a je pro ni strašně důležitým hráčem, což dokázal i v zápase s námi. I třeba tím, kolik černé práce odvede," ocenil Barošův výkon domácí trenér Pavel Vrba.

„Odpověděl všem těm, kteří ho odepisovali, že nedělali dobře. I třeba tím, že se dokázal dostat do čtyř gólových šancí. A nic na tom nemění, že je zatím neproměnil," přidával se s chválou ostravský kouč Martin Pulpit.

„Budu se je snažit dát příště, abychom se v tabulce posunuli výš," sliboval Baroš.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: