Hlavní obsah

Pro český fotbal jsem moc upřímný, odmítl ostravský Pulpit glosovat penaltu i filipiku s Vrbou

Plzeň

Ostravský kouč Martin Pulpit jen zářil. A nejen proto, že Baník uhrál na hřišti favorizované Plzně veledůležitou remízu. I pro něho představoval nerozhodný výsledek proti lídrovi ligy pohlazení po duši, neboť jeho prosincová slova adresovaná právě plzeňskému kolegovi Pavlu Vrbovi byla probíraná a komentovaná ze všech stran. „Chytří lidé, kteří umějí číst mezi řádky, je pochopili. Ostatním nemám důvod je vysvětlovat,“ odmítl Pulpit se vracet k tomu, co vyřkl, respektive napsal zanedlouho poté, co na Bazaly přišel a co vzbudilo takový rozruch.

Foto: Aleš Krecl

Ostravský trenér Martin Pulpit s Milanem Barošem (vzadu).

Článek

V Plzni překvapil Martin Pulpit hned několikrát. Navrátilcem z tureckého angažmá Barošem, jehož překvapivě zařadil hned ve druhém jarním zápase do základní sestavy, určitě, náročným stylem, který svému týmu naordinoval, ale rovněž. A jeho svěřenci zase překvapili tím, že  trenérovu taktiku hodinu dokonale naplňovali.

Ukazovali nám rukavičku, usmíval se trenér

„Pak už jsme byli unavení a neměli takovou sílu, protože náš styl byl hodně náročný. Sehráli jsme dobrou partii, šedesát minut jsme nepustili Plzeň do gólové šance, my si naopak vytvořili z brejků hned tři. Dokonce jsme nastřelili díky Barošovi tyč. Právě tam se lámal chleba," kvitoval Pulpit výkon svého týmu, jenž měl podle papírových prognóz shořet v Plzni jako papír.

„Vždyť nám také před zápasem ukazovali rukavičku a věštili, že si odvezeme pět gólů. My ale dostali jen jeden a po rohovém kopu k tomu, což mrzelo o to víc, že jsme se na plzeňské standardní situace připravovali," litoval ostravský kouč vyrovnávací branky.

Do debatování se už nepouštěl

Mohlo mu být samozřejmě ještě hůř, neboť čtvr thodiny před koncem nařídil sudí Hrubeš po sporné ruce Droppy penaltu, kterou ovšem Limberský neproměnil.

„Jsem pro český fotbal moc upřímný člověk, proto nebudu nařízený pokutový kop komentovat," nemínil se tentokrát pouštět Pulpit do filipiky, neboť ta podzimní s domácím Vrbou mu zřejmě stačila. Proto se i k ní odmítal v Plzni vracet.

„Už proto, že nemám nic proti Plzni, ani proti trenéru Vrbovi, který tady udělal kus práce, neboť dostal mužstvo třikrát do evropských pohárů. Nebudu přece kritizovat kolegu. Chytří lidé má tehdejší slova pochopili, mnozí dokonce volali, že lépe jsem je ani napsat nemohl," odmítl po remíze dál čeřit vody, natož pak gradovat napětí mezi Plzní a Ostravou.

Baník není mrtvý, těšilo Pulpita

„Mě pohladil duši hlavně důležitý bod, který jsme získali do tabulky pravdy. Baník remízou dokázal, že není mrtvým mužstvem a že bude o postavení v tabulce bojovat,"  těšilo Pulpita, stejně jako ho hřál výkon navrátilce Baroše.

„Každý krok spolu konzultujeme, takže jsem věděl, že v Galatasarayi se půl roku připravoval s kondičním trenérem a na jeho fyzičce jsme tudíž nemuseli nijak výrazně zapracovat. Spíše šlo a jde o to, aby se Milan dostal herní pohody a zápasové kondice, takže už dva dny před cestou do Plzně jsme začali uvažovat o tom, že nastoupí od prvních minut," prozrazoval trenér Baníku a netajil, že Barošův výkon ho potěšil.

„Lidé, kteří Milana odepisovali, nedělali dobře. Třemi čtyřmi gólovými situacemi, do nichž se dostal, jim to dokázal," cítil Pulpit satisfakci i za Baroše.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: