Hlavní obsah

NEPOUŽÍVAT! Byl to vydařený podzim, libuje si Rada

Josef PešoutPrávo

Ke spokojenosti opravňuje fotbalisty Teplic i jejich příznivce nejen skvělé postavení na druhém místě prvoligové tabulky, ale i postup do jarního čtvrtfinále Poháru ČMFS. "Nerad propadám přehnané euforii, přesto si myslím, že jsme dosáhli víc, než se od nás čekalo," pouští se do bilancování Karel Rada, který v srpnu převzal kapitánskou pásku od záložníka Horvátha.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Karel Rada v dresu Teplic (vpravo).

Článek

"Vím, že nahradit Pavla pro jeho osobitý přístup na hřišti i v kabině dost dobře nešlo. Mám už ale něco odkopáno a ani tahle nová pozice mě snad nezaskočila. I předtím jsem z místa stopera měl za úkol řídit hru před sebou, takže na mém pojetí se nic nezměnilo," uvažuje jeden z tahounů týmu.

Tepličtí na sebe upozornili v lize třináctizápasovou sérií bez porážky. "A to jsme šli do sezóny s trochu obměněnou sestavou a nevěděli jsme, co to s námi udělá. Psychicky nám hodně pomohlo úvodní vítězství v Ostravě. Hlavně mladí kluci si začali více věřit a sehrávali jsme se i jako tým. Párkrát jsme vyhráli gólem v poslední minutě nebo v nastaveném čase. Byl v tom i kus štěstí, které se ale žádného mužstva nedrží donekonečna," míní Rada.

Bez emocí hodnotí i tři závěrečné zápasy podzimu, v nichž Teplice dvakrát prohrály. "V Liberci jsme nezvládli druhou půli a ve Zlíně nám už chyběla větší agresivita a potřebná energie. Mezi tím jsme doma remizovali se Spartou 0:0, ale o tomhle utkání a mém neuznaném gólu do Blažkovy sítě toho bylo napsáno až dost."

Od pondělí mají tepličtí fotbalisté dovolenou. "Přestávka přišla v pravý čas. Cítím, že si po nebývale náročném půlroce, který jsme začínali už v červnu startem v Poháru Intertoto, potřebujeme odpočinout. Čeká mě už šestnáctá zimní příprava v profesionální kariéře a v mém věku je každý další rok znát," prohodí třiatřicetiletý stoper, který ví, že bez dřiny to v zimě nejde.

"Beru to tak, že tvrdé tréninkové dávky k fotbalu patří. Záleží na trenérech, jak to pojmou. O našem kouči Marečkovi je známo, že má všechno perfektně promyšlené, takže pro nás určitě zvolí nejvhodnější model přípravy," pohlíží do příštích měsíců Rada, jenž svou nejbližší budoucnost spojuje výhradně s Teplicemi.

"Vycházím z toho, že mi smlouva běží až do léta. Chci ji samozřejmě dodržet a o jiné variantě vůbec neuvažuji."

Reklama

Související témata: