Hlavní obsah

Krutý výsledek, ale mám snad hráče odstřelit? bědoval Ščasný po debaklu se Slováckem

Teplice

Nevídaným výsledkovým kolapsem skončil pro fotbalisty Teplic záchranářský souboj se Slováckem. Severočeši doma podlehli 0:4 a jejich krize se dále prohloubila. „Neproměnili jsme ani jednu ze šesti šancí, soupeř využil čtyři z pěti. To je krutý rezultát, ale mám snad hráče pověsit, odstřelit, nebo vyhodit? Zápas beru ze svého pohledu jako pomstu za to, co jsme si dovolili v prvních dvou jarních kolech, co se týče přístupu,“ zamýšlel se teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný (vpravo) a předseda představenstva klubu Pavel Šedlbauer.

Článek

„Nebylo nám souzeno vstřelit branku. Kdybychom hráli dvakrát dva dny, tak ji nedáme. Navíc by se mohlo polemizovat o některých kartách, metr nebyl jednotný," tvrdil kouč poražených.

Poprvé na jaře nastoupil za Teplice Admir Ljevakovič po odpykání trestu za osm žlutých karet. A hned dostal devátou. „Takový návrat do sestavy jsem si nepředstavoval. Výsledek je tragický, máme svázané nohy. Od začátku sezóny hrajeme o záchranu a nejsme zvyklí na stupňující se tlak," kroutil hlavou Ljevakovič, hrající s kapitánskou páskou.

Mrzely ho neproměněné příležitosti v úvodu. „Třeba Mahmutovič měl tutovku. Nevím, jestli mu míč uskočil, nebo to zkazil. Nasazení jsme asi zlepšili proti minulému kolu, ale nebylo to nic platné. Bohužel jsme prohráli už potřetí o čtyři góly. Musíme věřit, že se to otočí," přemítal bosenský záložník. Našel ve hře spoustu okének, když Tepličtí nasbírali na jaře skóre 2:8! „Nedotlačíme míč do branky a ani jsme moc nepomohli brankáři. Každý trénink se bavíme v kabině a nejde o to, aby někdo bouchnul do stolu. Prostě potřebujeme bodovat," prohlásil Ljevakovič.

„Je to od nás hrozné. Chybami jsme zápas potopili. A já jsem to úplně pokazil kiksem při třetím gólu. Nechytil jsem balón z rohu," lomil rukama teplický brankář Tomáš Grigar. „Už předtím se míče odrážely k soupeři, který měl volné hráče v šestnáctce," věděl gólman.

Jarní bilance je tristní. „Máme jeden bod z devíti možných, přitom jsme hráli dvakrát doma. Počet kandidátů na sestup se asi zužuje, ale záleží na nás, zda budeme úspěšní," mínil Grigar.

Habanec přispěl fanouškům deseti tisíci

Spokojenost naopak panovala na straně vítězů. Trenér Slovácka Svatopluk Habanec má v Teplicích byt, za místní tým hrál i začínal v klubu s trénováním a při trenérském působení v Ústí nad Labem byl teplický stadión domácím prostředím jeho mužstva. „Asi by slušela moje omluva na adresu soupeře, ale ve fotbale se to nějakým způsobem nebere. Teplice si držím dál v srdci, momentálně však dýchám pro Slovácko a jsem rád, že jsme vyhráli. Musím něco věnovat do kabiny. A stálo mě to už deset tisíc korun jako příspěvek pro fanoušky, kteří za námi přijeli," usmíval se Habanec, který po zápase v Teplicích zůstal.

Jeden gól Slovácka vstřelil Jiří Valenta. „Trošku nás to uklidnilo a druhou půli jsme si dělali, co jsme chtěli. Za stavu 2:0 jsem si říkal, že bychom museli být hodně hloupí, abychom ztratili body. Trenér Habanec připravil fantastickou taktiku."

Střelecky se prosadil i kapitán Jan Trousil. „Chtěli jsme udělat maximum pro vítězství. A trenér Sváťa nás dobře motivoval. Víme, že mu na zápase záleželo a dali jsme mu dárek. Stejně tak masérovi k narozeninám, takže se budeme vracet v dobrém rozpoložení. Ale brzy začneme myslet na zápas s Příbramí, která narychlo zase vyměnila trenéra a bude pod Františkem Strakou nažhavená," usmíval se Trousil.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama

Související témata: