Hlavní obsah

Sparta věří, že Hřebík může uspět v Lize mistrů

PRAHA

Už ke třinácté změně trenéra za posledních deset let sáhlo ve čtvrtek vedení Sparty Praha. Klub opustil František Straka a na jeho místo dosedl Jaroslav Hřebík. Místopředseda klubového představenstva Daniel Křetínský věří, že Hřebíkovo angažmá konečně přinese stabilitu na postu kouče nejúspěšnějšího českého klubu poslední doby.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Místopředseda představenstva Sparty Daniel Křetínský (vlevo) a nový trenér klubu Jaroslav Hřebík po podpisu smlouvy.

Článek

Křetínský na odpoledním setkání s novináři v Toyota aréně, při němž Hřebík podepsal smlouvu, zopakoval důvody odvolání trenéra Straky. "Jediným důvodem je zájem na rozvoji sportovní kvality Sparty. Se spekulacemi, že trenér Straka skončil kvůli svým vyjádřením o výprodeji hráčů, nemohu zásadně souhlasit," řekl.

Vedení Sparty analyzovalo již delší dobu herní projev týmu a dospělo k názoru, že je třeba jej změnit. "Nezpochybňujeme práci trenéra Straky, naopak považujeme jeho působení u týmu za úspěšné. Sparta předváděla na mezinárodním poli sympatický fotbal, i když se žalostnými výsledky. To chceme změnit a věříme, že systematičnost kouče Hřebíka může vést k úspěchu v Lize mistrů," uvedl Křetínský.

Konzultanty neprozradil

Vedení v posledních týdnech konzultovalo hru Letenských na několika frontách, konkrétní jména 'rádců' Křetínský prozradit nechtěl. "Nebylo by to správné. Každopádně jsme stoprocentně přesvědčeni o správnosti našeho kroku," prohlásil.

Sparta podle Křetínského předváděla pod Hřebíkovým vedením v ročníku 2001/2002 skvělý fotbal a vedení je přesvědčeno, že šestapadesátiletý kouč si stejně povede i nyní. "Sparta je ve srovnání s evropskou špičkou slabší, ale důsledná taktika dovoluje hrát s úspěchem i proti silným soupeřům," řekl Křetínský. Klub chce novému kouči vyjít vstříc při nákupu posil, konkrétnější informace ale Křetínský nepodal.

Hřebík ukončil své předešlé angažmá na Letné předčasně, podobně dopadl i letos v Dynamu Moskva. "Obšírně jsme jeho trenérskou minulost zkoumali. Jsme přesvědčeni, že z klubů neodcházel pro neschopnost. Naopak věříme, že bude pro Spartu mimořádnou posilou," uzavřel Křetínský.

Reklama

Související témata: