Hlavní obsah

Blšany mohou dostat stejný trest jako Slavia

PRAHA

Trest v podobě zákazu nákupu fotbalistů může po pražské Slavii stihnout i celek z Blšan. Klubu ve čtvrtek vypršel dodatečný termín pro zaplacení dluhu 2,6 miliónu korun za přestup Luďka Zelenky z Teplic a ředitel severočeského týmu František Hrdlička se v pátek obrátí na arbitrážní komisi.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalové Blšany může stihnout stejný trest jako Slavii.

Článek

Ta v podobném případě v úterý reagovala okamžitě a Slavii za dluhy vůči Liberci zastavila příchod jakýchkoli posil. Pokud kluby své závazky nevyrovnají do dvou měsíců, může jim disciplinární komise odebrat tři body, a to i opakovaně.

Teplice zatím marně vymáhají dluhy také od Bohemians za pronájem hřiště a od Drnovic za Pavla Holomka, v tomto případě už dokonce podaly žalobu u soudu. Naopak Sparta podle Hrdličky třímiliónový doplatek za Petra Voříška ve čtvrtek uhradila.

Blšany: postup arbitráže je diskriminační

Ředitel Blšan Jindřich Rajchl závazky nezpochybňuje, ale postup funkcionářů ČMFS vůči klubu označil za diskriminační. V prohlášení, které klub vydal, se pozastavil nad tím, že ve věci ještě starší pohledávky Blšan vůči Marile Příbram za útočníka Jana Žemlíka arbitráž ještě vůbec nezačala jednat.

Za něj mají Blšany dostat 3,5 miliónu korun a Rajchl uvedl, že už v září podaly návrh na zahájení arbitrážního řízení s Příbramí, a to se zvláštním upozorněním, aby z této sumy byla příslušná část převedena přímo na účet Teplic.

"Je věcí opakovaného šikanování až diskriminačního jednání některých pracovníků sekretariátu svazu vůči FK Chmel, že věci týkající se Blšan jsou projednávány pouze jednostranně," postěžoval si Rajchl a dodal, že funkcionáři ČMFS už ani neodpovídají na dopisy.

Podobně argumentuje nesplacenou pohledávkou také Slavia, jíž dluží Schalke 15 miliónů korun za Filipa Trojana. Dluhy jiných subjektů však nejsou překážkou pro to, aby arbitráž klubu zastavila přestupy.

Reklama