Hlavní obsah

Straka chystá žalobu kvůli nařčení z užívání kokainu

PRAHA

Bývalý trenér fotbalistů pražské Sparty František Straka se hodlá aktivně bránit nařčení, že důvodem jeho vyhazovu z klubu bylo užívání drog. Spekulaci, podle níž měl Straku přistihnout při šňupání kokainu prezident letenského klubu Vlastimil Košťál, přinesl v sobotu deník Mladá fronta Dnes. Straka žádá omluvu a se svým právníkem chystá žalobu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér František Straka při tréninku s kapitánem Sparty Karlem Poborským.

Článek

"Obsah článku může výrazně poškodit moji budoucí kariéru a již zle ublížil mé rodině," napsal šestačtyřicetiletý kouč v prohlášení, které poskytl ČTK.

Informace popřel jak Košťál, tak Straka. "Nikdy jsem nezavdal sebemenší příčinu k jakýmkoliv poznatkům, že bych měl cokoliv společného s omamnými látkami. Tvrzení opírající se o tzv. nezávislé zdroje, že jsem byl dokonce přistižen prezidentem Sparty panem Vlastimilem Košťálem při manipulaci s nimi, je naprosto mystifikující," uvedl Straka.

Bývalý lodivod Teplic, jehož na lavičce Sparty ve čtvrtek nečekaně nahradil Jaroslav Hřebík, se po poradě s právníkem hodlá nařčení bránit.

"Žádám již nyní o tiskovou omluvu s tím, že bude následovat žaloba na ochranu osobnosti s požadavkem na odpovídající satisfakci. Celá věc bude postoupena orgánům policie k posouzení případné trestní odpovědnosti konkrétních osob," uvedl Straka v prohlášení.

Sparta: Strakova práce nesmí být znevažována 

Proti spekulativní informaci se ostře postavil i klub z Letné. "Sparta nemá žádné indicie, které by nasvědčovaly této skutečnosti. Trenér Straka vykonal pro Spartu spoustu užitečné práce, která nesmí být tímto způsobem znevažována," prohlásila mluvčí klubu Lenka Raková.

V rozhovoru pro Sport.cz Raková uvedla, že vedení klubu v současné chvíli nepodniká žádné další kroky. "Komunikujeme ale s právníkem pana Straky, který situaci řeší," řekla mluvčí.

Podle ní neexistují jiné důvody Strakova odvolání, než které zazněly na čtvrteční tiskové konferenci, kde Sparta oznámila výměnu koučů. Viceprezident klubu Daniel Křetínský vysvětlil trenérskou rošádu zájmem o "rozvoj kvality herního projevu Sparty".

Reklama

Související témata: