Hlavní obsah

Devět zadržených fanoušků. Takovou dohru má utkání Olomouce s Baníkem

Devět fotbalových fanoušků zadrželi v pátek večer policisté kvůli řádění na ligovém utkání mezi Sigmou Olomouc a Baníkem Ostrava (1:0). Jejich chování se podle policie vyhrotilo během poločasu, kdy pořadatelská služba požádala policisty o pomoc. Fanoušci zdemolovali kiosek a poničili toalety, několik lidí bylo zraněno. Případem se policie i nadále zabývá, řekl dnes ČTK krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoučtí fandové na utkání Baníku proti Sigmě řádili.

Článek

Policisté první incidenty zaznamenali již při cestě fanoušků na Andrův stadion. „Jedna osoba byla zadržena z důvodu poškození zaparkovaného vozidla před stadiónem," uvedl mluvčí.

Výtržnosti části fanoušků vyvrcholily v poločase. „Při incidentu, kdy fanoušci poničili kiosek a zdemolovali toalety, bylo šest osob převezeno k lékařskému ošetření. Jednalo se především o fanoušky Baníku. Osm osob bylo zadrženo v souvislosti s porušením veřejného pořádku. V současné době je celý incident v prověřování a škoda bude vyčíslena," doplnil mluvčí.

Konec utkání a cesta fanoušků ze stadionu na nádraží se již obešla bez incidentů. Baník přijelo podpořit podle policie 1500 fanoušků.

Kvůli rizikovému utkání zajišťovali bezpečnost v ulicích města policisté i tři desítky strážníků, situaci monitoroval policejní vrtulník.

Reklama

Související témata: