Hlavní obsah

Zápas jsme zvládli po taktické stránce, těšila teplického kouče Ščasného remíza v Jablonci

Josef PešoutSport.czPrávo

Teprve druhý bod na cizích hřištích v sezóně vydřeli fotbalisté Teplic v Jablonci. K bezbrankové nedělní remíze na půdě favorizovaného soupeře je dovedla poctivá defenziva. Naopak Jablonečtí zůstali za očekáváním a vůbec nenašli recept na houževnatého protivníka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplický bek Antonín Rosa (vlevo) bojuje o míč se svým bývalým spoluhráčem Lukášem Zoubelem z Jablonce.

Článek

Teplický trenér Zdeněk Ščasný si cenil hlavně obětavosti svého týmu: „Po domácí porážce se Slováckem a sobotní výhře Příbrami venku jsme se ocitli v nebývale složité situaci kvůli pádu na průběžné poslední místo v tabulce. Ale zápas jsme zvládli výborně po taktické stránce a z hlediska bojovnosti. Kromě jistoty v obraně jsme si vypracovali dokonce dvě jasné šance, takže jsme mohli při troše štěstí pomýšlet i na vítězství."

Výsledek je podle kouče vzpruhou do dalších bojů. „Musíme se zvednout a jít důsledně za záchranou. K tomu ale potřebujeme dál bodovat a pokud možno vyhrávat," mínil trenér Teplic.

Žlutomodří poprvé na jaře udrželi čisté konto. Po třech inkasovaných gólech v Příbrami a čtyřech od Slovácka to je pro pozitivní faktor. Brankář Tomáš Grigar proto mohl být spokojen. „Bod bereme všemi deseti. Kluci v poli dřeli, makali, jako tým jsme se vyvarovali chyb. Jablonec si nevěděl rady s tím, jak se dostat do naší šestnáctky. Většina lidí si asi myslela, že tady prohrajeme, ale dokázali jsme se zkoncentrovat a těší mě, že jsme v Jablonci pět let neprohráli. Alespoň částečně jsme tak odčinili podzimní domácí debakl s tímto soupeřem. To je vzkaz pro naše věrné fanoušky, kteří nás nezatratili. Je vidět, že jim záleží na Teplicích stejně jako nám. Ukázali jsme, že se dovedeme rvát o body," mínil Grigar.

Podle Čížka jablonečtí fotbalisté propadli

Záložník Milan Matula přitakal: „Uhájili jsme jablonecké standardky, čímž jsme se drželi pořád ve hře. Trenéři nás dobře připravili. Vezeme dobrý výsledek od týmu, který usiluje o pohárové příčky. A co se mě týče, jsem rád za návrat do sestavy po drobném zranění. Když takhle budeme bojovat, můžeme se odrazit ze spodku tabulky."

V předešlém kole vstřelil jablonecký Tomáš Čížek dva góly na Letné do sítě Sparty. Proti Teplicím se stejně jako jeho spoluhráči ovšem neprosadil.

„Jsme zklamaní. V prvním poločase jsme úplně propadli. Hráli jsme špatně a herní rytmus nám narušovala spousta zkažených přihrávek. Po pauze se snažili hru trošku zjednodušit. Pár dobrých momentů tam bylo, ale Tepličtí dobře vykrývali prostory, posouvali se v defenzivní linii, poctivě bránili a neudělali chybu," líčil zkušený záložník.

Mrzela ho neproměněná šance. „Michal Hubník na mě prodloužil míč, ale zareagoval jsem až na poslední chvíli, takže jsem se nedostal k ideálnímu zakončení," vysvětlil Čížek svoje zaváhání.

Reklama

Související témata: