Hlavní obsah

Měli jsme alespoň jednou vyhrát, říká po dvou remízách jablonecký kouč Kotal

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Jablonce si připsali z posledních dvou kol dva body za remízy na Spartě 2:2 a doma s Teplicemi 0:0. Byla to naprosto odlišná utkání, což připustil i jablonecký trenér Václav Kotal. „Zápasy měly rozdílné parametry. Na Letné jsme dlouho vedli o dva góly. Určitě by bylo lepší z pohledu tabulky ve dvou duelech jednou vyhrát, než vybojovat dva nerozhodné výsledky, byť tam není porážka," řekl kouč.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Trenér jabloneckých fotbalistů Václav Kotal.

Článek

Jablonečtí se proti dobře organizované a takticky hrající teplické obraně nedokázali prosadit. „A bez šancí skórovat nemůžeme. Snad jedině, kdybychom dostali soupeře pod trvalejší tlak a donutili ho k nějaké velké chybě. A to se nestalo.  Naopak Tepličtí měli pár nebezpečných protiútoků, takže musíme respektovat i jejich snahu," doplnil Kotal.

Potvrdil se odhad, že hráči Teplic po předešlém debaklu od Slovácka nejspíš zvednou hlavu a budou Jablonci srdnatě vzdorovat. „Jistě to tak bylo. Cítili jsme touhu ze strany soupeře. A věděli jsme, že Tepličtí se nespokojí s pádem na průběžné poslední místo tabulky. Ale hledíme hlavně na vlastní výkony, i když samozřejmě sledujeme i vývoj v popředí tabulky. Vnímali jsme, že Sparta prohrávala v Hradci Králové, dalo se však čekat, že tam bude nakonec bodovat," líčil Kotal.

O pauze se soustředí na Ptříbram

Jablonečtí mají stejně jako ostatní kluby před sebou reprezentační přestávku. „Chceme pauzu využít ke kvalitní přípravě na zápas v Příbrami. Už proti Teplicím jsme se přesvědčili, že hrát proti celku, bojujícímu o záchranu, je vždycky složité. Musíme si vzít ponaučení z minulého kola a zaměřit se na souhru záložníků, abychom zlepšili předfinální fázi a vytvářeli si šance," mínil trenér.

Čtvrté místo v tabulce bere Kotal za reálný odraz současné formy jeho týmu. „Pro nás je důležité, abychom se udrželi v kontaktu se třetí příčkou. Ale k tomu potřebujeme podávat lepší výkony, než tomu bylo v neděli," uvedl jablonecký kouč.

Chyby hodil gólman za hlavu

Brankář Roman Valeš udržel proti Teplicím čisté konto. „Vím, že při zápase na Spartě jsem chyboval. Ale hodil jsem to za hlavu a ani jsem neměl žádné negativní reakce z kabiny. Kluci mě podrželi. Nula z dalšího kola je příjemná, jsem za ni rád, ale z týmového hlediska nemáme důvod k jásotu, protože jsme doma ztratili dva body s týmem z konce tabulky. Byl to boj, nepomohl nám ani těžký terén," svěřil se mladý brankář.

Reklama

Související témata: