Hlavní obsah

Fotbalisté nesmějí ani do Blšan

PRAHA

Stejně jako pražskou Slavii potrestala v pondělí arbitrážní komise Českomoravského fotbalového svazu kvůli nesplaceným dluhům pozastavením přestupů a hostování i klub z Blšan. Celek z Lounska stále nezaplatil Teplicím za přestup útočníka Luďka Zelenky 2,6 miliónu korun. Rozhodnutí začne platit v úterý.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Blšany mají stejně jako Slavia pozastavené přestupy a hostování do klubu.

Článek

"Byla to v podstatě jen formalita. Čekali jsme jen na to, až nám přijde návrh z Teplic," řekl sekretář komise Petr Doležal. Blšanští teď mají dva měsíce na to, aby dlužnou částku Teplicím uhradili. Pokud kluby své závazky nevyrovnají do dvou měsíců, může jim disciplinární komise odebrat tři body, a to i opakovaně.

Blšanské činovníky dnešní zpráva příliš nezaskočila, s podobným scénářem prý počítali. "Chmelaři" věří, že se brzy s teplickým klubem vyrovnají a na začátku ledna se zapojí do dění na přestupovém trhu.

"Na našem postoji se nic nemění. S Teplicemi dál jednáme a během nejbližších dnů určitě najdeme řešení, které bude vyhovovat oběma stranám. Neradi bychom poškodili vzájemné velmi dobré vztahy," řekl výkonný ředitel blšanského klubu Jindřich Rajchl.

Ten zároveň věří, že arbitrážní komise na svém příštím zasedání přiřkne Blšanům 3,5 miliónu korun, které Severočechům stále dluží Příbram za přestup útočníka Jana Žemlíka.

Slavia doplatí Liberci za Holeňáka půl miliónu

Disciplinární komise se dnes nezabývala jen blšanským případem. Rozhodla také o tom, že Slavia Liberci doplatí ještě půl miliónu korun za přestup obránce Miroslava Holeňáka.

Druholigový klub Bohemians Praha pak musí někdejšímu ligovému obránce Luboši Kozlovi doplatit bezmála 200 tisíc korun a Prostějov Ivo Zbožínkovi poloviční částku. Hráč Kreml, který po Prostějovu požadoval doplacení 200 tisíc, u arbitráže naopak neuspěl.

Komise na své lednové zasedání odložila spor prostějovského klubu s bývalým trenérem Jiřím Fryšem a kauzu Plzně, která po Blšanech požaduje participaci na přestupu obránce Jana Velkoborského do Blšan.

Reklama