Hlavní obsah

Jarolíma ve Slovácku vystřídá Molnár

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

K další překvapivé změně na trenérském postu v první fotbalové lize dojde po Spartě i v 1. FC Slovácko. Nové vedení klubu odvolá dosavadního kouče Karla Jarolíma, jehož ve funkci nahradí Slovák Ladislav Molnár, který naposledy trénoval Banskou Bystrici.

Článek

"Teprve chystáme oficiální prohlášení po úterním jednání s Jarolímem. Pro jaro s ním už ale skutečně nepočítáme," potvrdil v pondělí Právu chystanou změnu nový sportovní ředitel slováckého klubu Rudolf Baránek.

Nic osobního proti němu nemáme. Jsme ovšem přesvědčeni, že mužstvo mělo mít po podzimu minimálně o deset bodů víc. Odpovídalo by to kvalitě kádru, který je podle našeho názoru po Spartě druhý nejsilnější v lize. Možná měl tým na podzim i trochu smůly, ale Jarolím určitě nedokázal dostat z hráčů všechno, co v nich je. Jsme po odečtu dvanácti bodů v tabulce předposlední a čekají nás velmi těžké jarní odvety," tvrdil.

Odejde i asistent Vrabec

Čtyřiačtyřicetiletý Molnár, bývalý brankář Interu Bratislava, přivedl před rokem a půl Banskou Bystrici do nejvyšší slovenské soutěže. "Hned v prvním roce s ní obsadil druhé místo a tým si pak počínal velice slušně i v Poháru UEFA," vyzvedl Baránek Molnárovy trenérské kvality. Na podzim se však Bystrici v lize nedařilo a Molnára u celku nedávno vystřídal Ostravák Daněk.

"Pevně věřím, že s Molnárem na lavičce bude mužstvo předvádět neméně pohledný fotbal jako dosud. Jsem navíc přesvědčen, že to povede k vyššímu bodovému zisku," uvedl Baránek, podle něhož s Jarolímem odejde i asistent Vrabec. "Molnár si vybere nové spolupracovníky."

Bouři neočekává

Baránek se nebojí, že by změna mohla vyvolat bouři nevole mezi skalními příznivci 1. FC Slovácko, kteří se netají přízní k dosavadnímu kouči. "Vždyť fanoušky i nové majitele spojuje společný cíl, jímž je na jaře záchrana v první lize a úspěch v Poháru ČMFS," dodal Baránek.

To, že Jarolímova pozice u mužstva není pevná, naznačil už minulý týden po podpisu smlouvy o koupi klubu nový předseda představenstva Jan Řezník. "Hra byla pěkná, ale bodů je málo," odpověděl na dotaz, zda má dosavadní trenér důvěru.

"Noví majitelé mají samozřejmě právo mě odvolat. Mrzí mě ale, že nebudu moci dokončit rozdělanou práci," vzal Karel Jarolím profesionálně chystaný vyhazov. Jarolím loni na konci srpna nahradil u slováckého celku Rabušice. V trenérské funkci vydržel rok a čtyři měsíce.

Reklama

Související témata: