Hlavní obsah

Slávistický brankář Berkovec je po operaci ramene a čeká ho pauza

Praha

Pro brankáře fotbalové Slavie Martina Berkovce s největší pravděpodobností skončila sezóna. Čtyřiadvacetiletý gólman se zotavuje po operaci levého ramene a pět týdnů bude odpočívat. Poté ho čeká rehabilitace.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávistický brankář Kamil Čontofalský má jistou pozici jedničky v brance sešívaných.

Článek

"Mám dlahu tak na pět týdnů, potom mě čeká zhruba dvouměsíční rehabilitace. Budu moci alespoň posilovat nohy a břicho. Uvidíme, jak na tom postupem času rameno bude, třeba ten proces bude kratší," uvedl Berkovec pro klubový web.

Potíže s ramenem ho začaly trápit na konci podzimu. "Šel jsem s tím na rezonanci. Tam mi zjistili, že mám natrženou chrupavku, což mě omezovalo v některých pohybech v brance a při trénincích. Nejdříve jsem chodil na rehabilitace, ale když jsem je ukončil, rameno mě bolelo stejně," líčil Berkovec.

Rozhodlo se tedy, že operace je nutná. "Měl jsme domluvený termín, ale když přišel den operace, měl jsem virózu a teplotu. Operace se tedy musela odložit asi o čtrnáct dnů. Druhý termín už vyšel podle představ a v levém rameni mám teď kovový šroub," dodal Berkovec.

Čtyřiadvacetiletý brankář v loňském roce několikrát zaskočil za zraněnou jedničku Kamila Čontofalského, za Slavii dosud odchytal deset ligových zápasů.

Reklama

Související témata: