Hlavní obsah

Jaro bude lepší, doufá Nezmar

Čestmír FolkPrávo

Na podzim nepotvrdil roli kanonýra, v níž ho fanoušci znají. Útočník Jan Nezmar sice zařídil jediným gólem Slovácka tři body v zápase s Opavou, ale v dalších utkáních se mu šance proměňovat nedařilo.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Jan Nezmar (vpravo) ještě v dresu Liberce.

Článek

"Sám za sebe nemohu být s podzimem spokojen. Hned v premiérovém střetnutí na Spartě jsem si přivodil výron v kotníku. Pak jsem pro změnu nehrál kvůli zranění hlavy. Ne všechno však mohu svádět na zdravotní problémy," dumá Nezmar.

Jeho týmu patří po polovině soutěže vzhledem k dvanáctibodovému trestu za uplácení patnácté místo. "Chtěli jsme přezimovat na nesestupových příčkách, ale od čtrnáctých Českých Budějovic nás dělí jediný bodík. Jsem ale přesvědčen, že hned na začátku jara manko zlikvidujeme. I když hrajeme pod obrovským tlakem, vůbec si nepřipouštím, že bychom měli sestoupit," říká rezolutně.

Nezmar v sobě nosí pro jaro ještě jeden sen. "V Poháru ČMFS jsme už ve čtvrtfinále a v něm hostíme v dubnu Teplice. Je v našich silách si i s tak kvalitním soupeřem poradit. A pak už by zbývaly jen dva kroky ke vstupu do Evropy," netají, že by rád nahlédl do Poháru UEFA.

Nezmar si pochvaluje změnu vlastníka slováckého klubu. "Je moc dobře, že konečně skončilo období nejistoty. Byl jsem potěšen, že nový prezident klubu Řezník před nás hned postavil smělé cíle," ocenil.

Reklama

Související témata: