Hlavní obsah

Zaplatím s radostí, smál se Rada po premiérovém gólu za Jihlavu

Jihlava

Jihlavští fotbalisté už na jaře vědí, jak chutná radost z vítězství. V dohrávaném zápase 20. kola Gambrinus ligy, který byl přeložen na sobotu z pondělí, kdy se nemohl uskutečnit kvůli hustému sněžení, zdolali Mladou Boleslav těsně 1:0.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vlevo Radek Dosoudil z Mladé Boleslavi, vpravo Tomáš Kučera z Jihlavy.

Článek

O výsledku rozhodl na začátku druhé půle záložník Tomáš Rada, který hlavou usměrnil míč po Kolouškově rohu do sítě. Byla to jeho premiérová trefa v jihlavském dresu a zároveň první branka celku Vysočiny v odvetné části soutěže.

„Konečně jsme získali tři body, byť zápas asi moc krásný nebyl. Pro nás jsou strašně důležité, vždyť druhá polovina tabulky je hrozně našlapaná. Můj první gól za Jihlavu přišel v ten nejvhodnější čas. Jsem hrozně šťastný," svěřil se devětadvacetiletý Rada.

Přestože Boleslav má v obraně urostlé stopery Johanu s Dosoudilem, nebylo prý pro Radu těžké se v klíčovém okamžiku ve vzdušném souboji prosadit. „V té chvíli mě totiž hlídal Štohanzl, který je tak o dvě hlavy menší než já," usmíval se.

Bude se lépe dýchat

Netušil, jakou částkou bude muset přispět za první gól do týmové pokladny. „To určí kluci v kabině. Rozhodně ale zaplatím s radostí. Vždyť se nám teď bude zase dýchat o něco lépe a do Ostravy pojedeme za týden ve větším klidu," těšilo Radu.

Jihlavský trenér František Komňacký si považoval především vítězství. „Porazili jsme velice silného protivníka. Toho si hrozně cením. Náš výkon však mohl být o něco fotbalovější. Poztráceli jsme spoustu balónů a nedotáhli do úspěšného konce některé nadějné akce. Ve druhé půli jsme se zlepšili a enormní bojovností jsme výhru nakonec vydřeli," radoval se.

Komňackého protějšek, kouč Mladé Boleslavi Ladislav Minář, tvrdil, že Jihlava vytěžila z minima maximum. „Skórovala po standardce, za což se na kluky hrozně zlobím. My jsme si vytvořili mnohem víc šancí než domácí, avšak řešili jsme je strašně komplikovaně. Místo důrazné střelby jsme se snažili nadějné situace ještě dohrávat, což nás stálo body," posteskl si zklamaný Minář.

Gól na kopačce měl minimálně dvakrát boleslavský forvard Martin Nešpor. „Aspoň jednou jsem měl skórovat. Je to hrozné, z čeho všeho my nedokážeme vstřelit branku. Svoje šance jsem řešil hodně špatně. Musím na tom zapracovat, takhle už to dál nejde. V poslední době se v koncovce strašně trápíme," štvalo Nešpora.

Minářovi vadí, že jeho mužstvu po dvou porážkách čelo tabulky uniká. „Ta bodová propast na přední týmy už je značná," uvědomuje si. „Naší jedinou šancí, jak se dostat do Evropy, bude zřejmě vítězství v národním poháru," má jasno.

Reklama

Související témata: