Hlavní obsah

Sudí Beneš prchal, jako by něco provedl

PRAHA

Kdyby rozhodčí Michal Beneš běhal po hřišti tak, jak prchal ze středečního jednání disciplinární komise s ročním zákazem výkonu všech funkcí - rozhodcovských i svazových - a pokutou 50 tisíc korun, zřejmě by mu na trávníku nic neuniklo a byl by v top skupině sudích FIFA i UEFA.

Foto: PRÁVO/Dorian Hloušek

Sudí Michal Beneš (v pozadí) po jednání disciplinární komise ČMFS rychle zmizel.

Článek

Podle odposlechů nepoužívá zrovna vybraný slovník a v rozhodcovském dresu s odznakem FIFA (bude ho muset na rok odložit) se chová rovněž velmi sebevědomě. Pokud se jedná o jeho provinění proti fotbalovým normám, je velice plachý. Prolétl skupinou novinářů a jediné, co hlesl, bylo... "no comment". A zmizel ve svém autě.

Karel Bohuněk se při odchodu tvářil sveřepě, rychlým, ale důstojným krokem prošel mezi novináři, aniž by pohlédl do objektivů televizních kamer. Neřekl ani slovo. Ostatní už byli sdílnější... "Odvolávat se nebudu. Trest od disciplinárky beru. Udělal jsem volovinu, že jsem do telefonu takhle mluvil. Nedá se nic dělat," konstatoval chomutovský manažer Jiří Záruba.

Šéf západočeského fotbalového svazu Roman Berbr nebyl zrovna nadšen tím, že jeho případ byl odročen... "Musím odročení z důvodu svědecké výpovědi pana Pastyříka respektovat. Disciplinární komise na to má právo. Osobně jsem čekal, že případ bude uzavřen. O trestu si nemyslím nic. Mohu být třeba popraven na Staroměstském náměstí."

Asistent Jiří Vodička se rovněž zastavil s novináři s úsměvem na rtech... "Trest jsem čekal. Byl to nestandardní hovor. Prostě se to stalo. Každý chybujeme, ale vinen se necítím. Každopádně je to konec kariéry, ale v životě jsou i jiné věci. Fotbalem život nekončí."

Reklama