Hlavní obsah

Byli jsme jasně lepší, jásal sparťan Matějovský. Tím ale liga nekončí, kontroval plzeňský Kolář

Praha

Největší rivalové srovnali krok. Fotbalisté Sparty porazili Plzeň 1:0, takže se na vedoucí Viktorii bodově dotáhli a také bilance ze vzájemných zápasů je teď shodná. Klidně se tak může stát, že dostihy o mistrovský titul rozhodně při bodové rovnosti lepší celkové skóre. To má zatím Plzeň o čtyři góly příznivější. „Opravdu se to může stát. Přesto si myslím, že někdo vyhraje díky většímu počtů bodů, ne na skóre," myslí si plzeňský obránce David Limberský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Daniel Kolář zpracovává míč před Markem Matějovským ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Kanonýr Lafata zase zaúřadoval. Právě jeho gól celou ligu zdramatizoval. „Pro nás i pro fanoušky teď bude závěr ligy náležitě dramatický. Své trefy proti Plzni si cením víc než gólu na Chelsea. Byla to totiž branka vítězná," usmíval se David Lafata.

„Byli jsme jasně lepší, opěvovaná Plzeň najednou měla problémy a její suverenita byla pryč," dmul se pýchou letenský kapitán Marek Matějovský.

„Představovali jsme si to jinak, to je jasné. Tím pro nás ovšem liga zdaleka nekončí," reagoval plzeňský reprezentant Daniel Kolář.

Skvělou atmosféru kazilo jen hvízdání a nadávky sparťanských fanoušků na plzeňského „padoucha" Limberského, který na podzim nafilmoval ve vzájemném utkání penaltu. „Já to samozřejmě čekal. Ale na Euru jsme po porážce s Ruskem byli pod mnohem větším psychickým tlakem, byť tam na mě nikdo nepískal," srovnával David Limberský.

Pískání na Limberského sparťanům pomohlo

„David před zápasem tvrdil, že je dostatečně zkušený na to, aby ho pískání rozhodilo. Myslím, že to nepotvrdil, jeho výkon mi nepřišel standardní. Musíme tedy divákům poděkovat, že nám i tímto pomohli," rýpl si Matějovský.

Letenští měli víc ze hry, přesto mohl jít do vedení soupeř. „Trefit se mohli Bakoš a Kolář, šance z malého vápna bychom proměňovat měli. A to byl rozhodující rozdíl. David Lafata pak zůstal jednou nehlídán - a svou šanci využil," poukázal Limberský.

Na sparťanské straně byl v první půli takovým pecháčkem Krejčí, jenž zahodil samostatný nájezd na Kozáčika. „Takové šance se pochopitelně dávají. Láďa se o přestávce moc omlouval, ale my ho povzbuzovali a šli si za svým. Hráli jsme fyzicky náročný fotbal, což se vyplatilo. Jen škoda podzimních událostí v Plzni. Teď už jsme mohli tabulku vést my," přisadil si sparťanský kapitán Matějovský.

Reklama

Související témata: