Hlavní obsah

Na černochy se řvát nesmí, na Limberského ano? zlobil se Kolář na fanoušky Sparty

Praha

Nezakrýval, že výkon Plzně nebyl optimální. Záložník Západočechů Daniel Kolář po prohře na Spartě v sobotním šlágru 21. kola fotbalové ligy věděl, že jeho tým tahal za kratší konec. Kromě aktuální formy jeho mužstva jej štvalo i chování fanoušků, kteří na vyprodané Letné od začátku uráželi jeho spoluhráče Davida Limberského v reakci na nafilmovanou penaltu v podzimním vzájemném utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Daniel Kolář zpracovává míč před Markem Matějovským ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Jak moc Plzeň poznamená prohra v největší ligové bitvě jara, při níž na Spartě těsně prohrála 0:1?

Představovali jsme si zápas trošku jinak, ale musíme si přiznat, že jsme tahali za kratší konec. Nedařilo se nám podle představ. Pro nás však soubojem se Spartou přece liga nekončí. Zbývá spousta kol, pořád je ve hře mnoho bodů a je třeba se soustředit na další zápasy.

Zatímco Sparta dominovala, Plzeň měla k optimálnímu výkonu daleko. Proč se vám nedařilo jako v předešlém průběhu jara?

Neměli jsme druhé míče, Sparta byla většinu času o krok napřed. A když jsme se mohli dostat do útoku nebo jít do brejku, chyběla nám přesnější přihrávka. Možná, kdybychom vstřelili gól jako první, vypadal by zápas jinak.

Zdálo se, že plzeňský kapitán a záložník Pavel Horváth nebyl ve své kůži. Jak moc jeho ne zcela stoprocentní výkon poznamenal hru celého týmu?

Nechci hodnotit nikoho dalšího. Jsme mužstvo, snažíme se podat maximální výkon. Někdy to jde lépe, jindy hůře. Tentokrát jsme prostě tahali za kratší konec, do dalších kol musíme zvednout hlavu.

Zdálo se, že příliš zdlouhavá, spíše až pomalá, byla rozehrávka směrem od vašich obránců.

I to byla jedna z příčin prohry. Sparta byla dobře nachystaná, nám se nedařilo držet balón, jak jsme zvyklí. Ani rozehrávka se nedařila.

Za celý zápas Plzeň neměla přímou střelu na branku. Vystihuje statistika rozdíl ve výkonu obou týmů?

Že jsme nevystřelili na branku nevím, ale minimálně dvě tři velké šance jsme měli. Já  jednu, Marek Bakoš další. Kombinace se nám nedařila. Hlavně v prvním poločase jsme rychle ztráceli balóny. Proto jsme se tolik nedostávali dopředu.

Co vám chybělo k lepšímu zakončení při vaší šanci v druhém poločase?

Špatně jsem míč trefil.

Po vítězství Sparty 1:0 mají oba týmy ze vzájemných zápasů shodnou bilanci. Dojde nyní při honbě za titulem na střelecké dostihy?

Myslím, že na Letné se prostě hrál jeden z mnoha zápasů. Pořád je ve hře moc bodů. Nevěřím, že všechny týmy budou stoprocentní až do konce ligy.

Fanoušci od začátku pískali na vašeho spoluhráče Davida Limberského, nechybělo ani urážlivé skandování v reakci na nafilmovanou penaltu ve vzájemném duelu, z níž padl jediný gól. Rozebírali jste jeho situaci?

Spíše jsme si z něj dělali srandu. Nevím co k tomu říct. Přijde plný stadión a v podstatě celý zápas lidé hulákají po jednom hráči. Na černochy se řvát nesmí, a když nadávají jednomu hráči cíleně... Myslím, že by se fanoušci měli věnovat fotbalu, nikoliv nadávat jedinému fotbalistovi.

Reklama

Související témata: