Hlavní obsah

Fotbalová Opava nemá jasno, co dál

OPAVA

Přestože podle šéfa představenstva Slezského FC Opava Michala Vejsady padla varianta o přestěhování prvoligového fotbalu do Prahy, dále o osudu klubu není jasno. Vejsada, který dříve figuroval jako čelní představitel Bohemians Praha a do vedení klubu v Opavě se dostal po valné hromadě na začátku prosince, už se Slezany nechce mít nic společného, na další valné hromadě hodlá rezignovat.

Foto: internet

Další budoucnost opavských fotbalistů je nejistá.

Článek

"Kdy ovšem nějaká proběhne, to vůbec netuším. Členy představenstva jsem od minulé valné hromady neviděl, ve čtvrtek jsem se vydal do Prahy, jenže jsme se nesešli," posteskl si člen dozorčí rady SFC Bohumír Vojtovič, který nyní funguje i jako generální manažer Opavy.

Sám se dozvěděl o ukončení příprav stěhování klubu z pořadu České televize Dohráno. "Pro nás bude asi klíčové jednání s majoritním vlastníkem klubu, zástupci společnosti UB Corporation. Momentálně by se měl začít provádět finanční audit, abychom věděli, jak na tom vlastně po ekonomické stránce jsme. Co bude dál, to se uvidí," uvedl Vojtovič.

Podle tiskového mluvčího Opavanů Jiřího Berouska je styčným důstojníkem, jenž v klubu informuje o plánech akcionářů, bývalý člen vedení Oleg Nikolajev. "Momentálně je ale v zahraničí a přijede do Opavy třetího ledna," řekl Berousek, ke kterému se ani žádné další zprávy rovněž nedonesly: "Všechno se většinou dozvídáme z tisku."

Odchod vlastníků by znamenal katastrofu

Katastrofou by ale pro klub bylo, pokud by současní majoritní vlastníci ukončili s Opavou jakékoli svazky. "Kromě příspěvku z města a ze STESu byly prostředky UB Corporation jediným zdrojem financování. Pro nás je rozhodně setrvání majoritního vlastníka v klubu otázkou bytí a nebytí. Samozřejmě není vyloučeno, že by naši majitelé svůj podíl prodali někomu jinému, ovšem zda se o podobné záležitosti jedná, to vědí jen oni," řekl Vojtovič. Zástupce majoritního vlastníka klubu, společnosti UB Corporation, Alexej Borovikov byl v Opavě naposledy minulý čtvrtek.

"Měl snad patnáct schůzek, ovšem s jakým výsledkem, to je otázkou," krčil rameny Vojtovič. V médiích se spekulovalo o tom, že o vstup do klubu jeví zájem i opavský podnikatel Radim Masný, který se dřív angažoval ve zdejším hokejovém a boxerském klubu. "K tomu zatím nejsem schopen říci nic bližšího," dodal Vojtovič.

Paličkovi skončil kontrakt, odešli Kotůlek a Bobok

Přípravu na jaro má Opava zahájit 3. ledna. Není jasné, kdo ji povede. Kouči Paličkovi skončil kontrakt a nebyl obnoven, ačkoli trenér o to stojí. Už v minulých dnech dali klubu výpovědi obránce Kotůlek a brankář Bobok pro neplnění závazků.

"Pokud by byla částka uhrazena, výpověď pozbývá platnosti. Od několika dalších hráčů nám byly doručeny výzvy k uhrazení dluhů, ovšem moudřejší budeme po finančním auditu. Zatím se snažíme, aby fotbalisté dostávali alespoň základní platy," konstatoval Vojtovič.

Reklama

Související témata: