Hlavní obsah

Fotbalová Sparta prahne po Matušovičovi

Do čela zájemců o služby ostravského fotbalisty Miroslava Matušoviče se postavila pražská Sparta. Jméno čtyřiadvacetiletého útočníka vévodí seznamu vytypovaných posil, po kterých v zimní přestávce touží staronový kouč podzimního mistra Jaroslav Hřebík. Právě s Hřebíkovým návratem na Letnou zájem Sparty o Matušoviče výrazně vzrostl.

Článek

Podle informací ČTK převyšuje i interes Panathinaikosu Atény, který kolem rychlonohého fotbalisty kroužil prakticky celý podzim. "Podle mého názoru je v současné době zájem Sparty daleko žhavější než v případě Panathinaikosu," potvrdil ČTK hráčův agent Pavel Zíka.

Koho získá pražská Sparta z Ostravy?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Jednání však zatím nebyla zahájena, protože manažer s hráčem čekají rovněž na vyjádření řecké strany, která s nákupem ostravského kanonýra nadále otálí. Zíka netuší, kdy by se věci kolem Matušoviče mohly dát do pohybu. "Přestupní okno se otvírá prvního ledna, dříve k ničemu určitě nedojde. S Řeky to někdy bývá složité a peníze ve fotbalu dnes chybějí prakticky na všech frontách. Může to přijít ze dne na den," řekl Zíka.

Ostrava o zájmu Sparty zatím nic neví. "K nám zatím žádná nabídka nedorazila," uvedl sportovní ředitel Baníku Vladimír Krejčí. "Na prodej je samozřejmě každý hráč, i v tuzemsku, a pokud nás někdo osloví, můžeme si čemkoliv pohovořit. Ale částka za Matušoviče by musela být mimořádně lukrativní, protože my pomýšlíme spíše na stabilizaci kádru," uvedl Krejčí.

Hřebíkův příchod zvýšil zájem

Matušovič není v mistrovském týmu jedinou oporou, kolem níž je rušno v souvislosti s pražským klubem. Podle zdrojů ČTK je druhým v pořadí pravý krajní obránce nebo záložník Zdeněk Pospěch. Také na něj dostala Sparta zálusk teprve po příchodu kouče Hřebíka.

"Ani tady žádný kontakt neproběhl," odmítl Krejčí. "Přestupní termín však začíná až příští týden, pak může být všechno jinak. Osobně čekám, že koncem příštího týdne se jisté věci mohly hnout," naznačil funkcionář.

Matušovič i Pospěch, kteří v létě prodloužili smlouvy v Ostravě do roku 2007, tak zahájí v pondělí s Baníkem zimní přípravu. Změny v hráčském kádru hodlá vedení českého mistra řešit za pochodu. Týká se to i záložníka Maria Ličky, jenž v prosinci prošel testy v druholigovém německém Fürthu. "Ani v tomto případě se druhá strana stále nevyjádřila. Je to na mrtvém bodě," řekl Krejč.

Reklama

Související témata: