Hlavní obsah

Rozhodčí to vzal do svých rukou, nechápal zářez Poborský

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic spílali po prohře s Příbramí sudímu Drahoslavu Drábkovi za odpískanou penaltu, z níž v 54. minutě vstřelil Tomáš Pilík jediný gól zápasu. Boss Dynama Karel Poborský cítil velikou křivdu.

Foto: David Veis, ČTK

Vedoucí týmu Českých Budějovic Martin Vozábal (vpravo) protestuje u čtvrtého rozhodčího Martina Nenadála v utkání s Příbramí.

Článek

„Rozhodčí to od první do poslední minuty vzal do svých rukou a zápas řídil naprosto tendenčně," nebral si servítky předseda představenstva Dynama Karel Poborský. „Rozhodčím přidáváme peníze, aby se měli hezky, a oni se mají hezky," narážel na nedávné zvýšení odměn pro arbitry. „Ale my, kteří ten fotbal spolufinancujeme, z toho máme kolikrát tak akorát oči pro pláč," řekl po porážce boss jihočeského klubu.

Sudí posoudil jako penaltový souboj budějovického brankáře Daňka s hostujícím Jugasem.  „Do vápna mířil vysoký balón a já šel do souboje. I když už byl míč odehraný pryč, dva hráči mě pořád drželi. Vysmýkl jsem se a on zapískal. Myslel jsem si, že je to faul na mě, ale on ukázal na penaltu. Nechápu to. Jedna ruka mě držela, druhou jsem cítil v pase. To přece nemůže být penalta. Rozhodčí si tady dělal, co chtěl," řekl Michal Daněk.

„Chytnul mě za límec, ohnal se po mně pěstí. Rozhodčí to nemohl vidět, ale upozornil ho asistent. Hráči Budějovic na mě v emocích řvali i po zápase, ale já nejsem žádnej simulant. Byla to penalta," popisoval obránce Jakub Jugas.

Kouč Jihočechů Pavol Švantner se snažil při hodnocení zápasu nepodlehnout emocím, přesto bylo z jeho slov cítit velké rozčarování. „Naši hráči bojovali i v deseti, ale k tomu, co zápas ovlivnilo, se nebudu vyjadřovat. To utkání asi dnes nešlo vyhrát ani přes maximální úsilí. Někdy prostě bojujete i proti jiným vlivům," prohlásil Švantner po utkání, v jehož závěru byl vykázán za protesty na tribunu z lavičky Martin Vozábal.

Ten je oficiálně vedený jako vedoucí mužstva, neoficiálně má však na lavičce rozhodující slovo a během zápasu koučuje tým. Nemá však ještě nezbytnou trenérskou licenci.

Reklama

Související témata: