Hlavní obsah

Fajn, že jsme výhrou na Hané dostali Plzeň pod tlak, libuje si sparťanský střelec Kadlec

Olomouc

Dvě olomoucká vystoupení v rozmezí pouhých tří dnů mladému sparťanskému útočníkovi Václavu Kadlecovi vyšla mimořádně dobře, neboť během 180 minut se zapsal hned čtyřikrát mezi střelce. Svému týmu tak pomohl nejprve nakročit do semifinále domácího poháru a v sobotním duelu pak převzít vládu nad ligou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec (uprostřed) a Ladislav Krejčí oslavují druhý gól v Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Hrát všechny zápasy v Olomouci, stal byste se zřejmě králem střelců. Ve středu jste v poháru nasázel Hanákům dva góly, v sobotu v lize přidal další dva...

Pravda je, že fotbal praktikovaný Olomoucí mi sedí, navíc se mi na jejím hřišti hraje opravdu dobře. A protože mám rád vypjaté zápasy, ve kterých o něco jde, střelecky se mi daří a góly dávám. Zvláště, když se přidá i trochu štěstí.

To jste opravdu měl, neboť obě trefy byly hodně snadné. Vždyť vy jste vlastně střílel do prázdné brány...

Druhý gól byl skutečně snadný, protože jsem měl před sebou úplně prázdnou bránu. Stejná branka jako ve středečním pohárovém utkání. Doslova jako přes kopírák. Můj první gól byl přece jen trochu těžší, neboť jsem měl před sebou brankáře, ale i tak...

I v ligovém duelu jste Olomouc rozstříleli, i když se zpočátku zdálo, že při domácích budou tentokrát stát všichni svatí. Vy sám jste neproměnil hned v úvodu vekou šanci, poté jste trefili břevno a tyč, nemluvě o dalších zmařených příležitostech. Neobával jste se, aby se vám takovýto úvod nevymstil?

Skutečně jsem se v koutku duše obával, aby snad domácí nedali z rychlého protiútoku branku a stará pravda ,Nedáš, dostaneš´se snad nenaplnila. Jakmile jsme ale vstřelili z další příležitosti vedoucí gól, uklidnili jsme se a hráli v pohodě.

V posledních dnech a týdnech jste se dostali do výtečné formy. Kde se všechna ta pohoda vzala?

Cítíme se dobře, věříme si, což se na hřišti projevuje. Hlavně proto, že hrajeme fotbal, který nám vyhovuje. Nenakopáváme dlouhé balóny dopředu, ale už od gólmana kombinujeme. A protože se i výsledky dostavují, jsme spokojení.

Zdá se, jako by Sparta nabrala v ligovém finiši doslova mistrovskou formu...

To bych zatím netvrdil, natož abych o něčem podobném spekuloval.

Olomouckou Sigmu jste ale výhrou na jejím hřišti vyšachovali ze hry o titul, takže jednoho soupeře jste se zbavili.

Výhrou na Hané jsme si sice k primátu trochu pomohli, ale zápasů nás čeká ještě dost a dost. Stačí, abychom dvakrát ztratili body, Olomouc naopak vyhrála a bude zase v těsném závěsu za námi.

Tříbodový import z Olomouce byl důležitý i proto, že jste dostali plzeňského rivala pod psychický tlak. Nejen proto, že Západočeši musí také vyhrát, ale i proto, že po vaší třígólové výhře už je i rozdíl ve skóre minimální.

Samozřejmě je dobré, že jsme dostali Plzeň pod tlak a jsme zvědavi, jak se s ním vyrovná.

Reklama

Související témata: