Hlavní obsah

Jihlava zničila v deseti Zbrojovku brejky, brněnská krize se prohlubuje

Jihlava

Přestože se museli jihlavští fotbalisté obejít v dohrávce 22. kola Gambrinus ligy s Brnem už od sedmé minuty bez vyloučeného obránce Marka, semkli se a díky povedeným brejkům nakonec slavili vítězství 2:0. Krize Zbrojovky, která na jaře získala pouze jediný bod, se dál prohlubuje.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský záložník Lukáš Vaculík (ve žlutém dresu) v souboji s Michalem Škodou z Brna (vpravo). Vzadu přihlíží brankář Vysočiny Jaromír Blažek.

Článek
Fotogalerie

Základ jihlavské výhře položil na konci úvodní půlhodiny po nakrátko rozehraném rohu stoper Ondřej Šourek, jehož nepřekvapilo, že měl v klíčovém okamžiku hodně prostoru k zakončení. „Byl jsem totiž v náběhu, zatímco brankář Doležal skákal po míči z místa. Byl jsem hlavou výš, on na balón nedosáhl," liboval si zkušený obránce.

Šourek přiznal, že brzké Markovo vyloučení obrátilo vzhůru nohama taktiku, s níž hodlal celek z Vysočiny do zápasu vstoupit. „Chtěli jsme na Brno vlítnout a rychle dát vedoucí gól. Místo toho jsme se museli přeorientovat na defenzívu a spoléhat na rychlé protiútoky. Naštěstí nám po přestávce vyšel ještě jeden. K záchraně máme teď zase o dost blíž," radoval se.

Zbrojovka naopak padá tabulkou čím dál níž a s udržením mezi elitou bude mít ve zbývajících osmi kolech zřejmě veliké starosti. „V Jihlavě jsme podali ostudný výkon. Domácí byli oslabeni, přesto zvítězili zaslouženě. Absolutorium zasluhují pouze naši fanoušci, kteří mužstvo podporovali i za krajně nepříznivého stavu," tvrdil zklamaný brněnský kouč Petr Čuhel.

Čuhel: Nejde o mou funkci

Nechtěl spekulovat, zda mu pátá porážka z šesti jarních duelů definitivně zlomí vaz. „Nejde vůbec o mě či moji funkci. Štve mě hlavně, že tu spoustu práce, kterou se povedlo ve Zbrojovce za uplynulý rok vykonat, teď takhle devalvujeme," rozlítilo Čuhela.

Brněnský sportovní ředitel Zdeněk Kudela nehodlal bezprostředně po střetnutí vydávat žádná unáhlená prohlášení. „Je potřeba v klidu vyhodnotit, zda za naše nezdary může trenér či hráči V první řadě se musíme dát rychle dohromady a dobře se připravit na páteční duel s Olomoucí," hleděl už raději dopředu.

Jihlavský trenér František Komňacký může sice být v o mnoho větším klidu, ale i on si dělal starosti kvůli vyloučení obránce Marka. „Tak zkušený hráč a velký profesionál by neměl takhle zbytečně faulovat. Vždyť náš brankář Blažek by byl stejně u balónu dřív než Lutonský. Bohužel viděl červenou kartu už podruhé v krátké době," narážel na předchozí Markovo vyloučení v poháru na Spartě. „Za to, jak dokázali být kluci i v deseti směrem dopředu aktivní, však zasluhují obrovskou pochvalu," zdůraznil Komňacký.

Reklama

Související témata: