Hlavní obsah

Čuhela střídá u fotbalistů Zbrojovky Grmela. Zachráníme se, je přesvědčen

Brno

Pondělní porážka brněnských fotbalistů v dohrávce 22. kola Gambrinus ligy v Jihlavě definitivně zlomila vaz trenérovi Petru Čuhelovi. Kvůli katastrofálnímu vstupu do jarní části soutěže ho ve funkci hlavního kouče Zbrojovky střídá dosavadní asistent Ludevít Grmela. Odvoláni byli i asistenti Josef Hron a Petr Maléř, jenž přebírá juniorský tým. Grmelovi bude na prvoligové lavičce dočasně pomáhat šéftrenér mládeže Luděk Zajíc.

Foto: Luboš Palíček, ČTK

Odvolaný kouč brněnských fotbalistů Petr Čuhel.

Článek
Fotogalerie

„Petr Čuhel se bohužel dostal do situace, kdy už začala převažovat negativní stránka jeho působení u týmu nad tím, co pro Zbrojovku za poslední více než rok vykonal. Proto jsme se po zralé úvaze rozhodli pro změnu. Volba padla na pana Grmelu, který v této sezóně úspěšně vedl naši juniorku a poslední týden už byl i u prvoligového mužstva. Chceme totiž dál dávat šanci hráčům a trenérům, kteří jsou nějakým způsobem se Zbrojovkou spjati," informoval sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Čuhelovi vedení klubu poděkovalo. „Odvedl u nás velký kus práce a i nadále s jeho službami počítáme," prozradil Kudela.

Grmela: Hráči si to musejí srovnat v hlavách

Zbrojovka získala v šesti jarních odehraných kolech pouze jediný bod a propadá se tabulkou stále níž, avšak nový kouč Grmela je přesvědčen, že z nepříjemné situace celek vyvede. „Samozřejmě že pevně věřím v záchranu. Jinak bych přece ani na nabídku nekývl. Kluci mají za sebou velmi dobrý podzim a fotbal přece od té doby hrát nezapomněli. Musejí si to ale srovnat v hlavách, budu po nich vyžadovat na hřišti mnohem větší zodpovědnost. Už v pátek v domácím zápase s Olomoucí bychom měli bodovat a krizi, která nás na jaře provází, zlomit," plánoval Grmela.

Za svoji výhodu považuje, že většinu hráčů z minulosti zná. „Mnohé jsem vedl v dorostu či v juniorce. V kabině naštěstí nevidím žádnou odevzdanou náladu. I na pondělní utkání v Jihlavě byli kluci pořádně nažhavení. Teď půjde o to, aby nažhavenost přenesli i na hřiště," dal si Grmela za úkol.

Ve Zbrojovce došlo v úterý ještě i k další významné změně. Z pozice předsedy představenstva klubu odstoupil ze zdravotních důvodů Jaroslav Přeček. „Zatím stále ještě zůstává většinovým vlastníkem. Vzniklou situací se budeme v dohledné době zabývat," informoval ředitel Kudela.

Reklama

Související témata: