Hlavní obsah

VIDEO: Z derby chceme tři body i klíč od Prahy, přeje si kapitán Sparty Matějovský

Praha

Favorit v derby nevyhrává, platnost tohoto rčení potvrdilo už mnoho z 278 dosud odehraných vzájemných zápasů pražských „S“. I do toho podzimního šla Sparta v roli favorita a její ambice srazil slávistický stoper Martin Latka. Ten už v mužstvu není. Kapitán Sparty Marek Matějovský si dobře uvědomuje, že doma budou Letenští v sobotu od 19.15 hodin hlavním adeptem na vítězství.

Rozhovor s kapitánem Sparty Markem Matějovským.Video: Sport.cz

 
Článek

„Role favorita nás nevykolejí. Důležitost nadcházejícího zápasu, ale i těch dalších do konce jarní části ligy, vnímáme velmi intenzivně. Jestliže chceme slavit titul, nemůžeme si dovolit žádné zaváhání. Podle toho k povinnostem všichni přistupují. Určitě nic nepodceníme a roli favorita přeměníme ve vítězství, což znamená, že favorit tentokrát vyhraje. Chceme si odnést ze hřiště tři body i ten primátorský klíč od Prahy, který vítěz derby dostane,“ pravil odhodlaně sparťanský středopolař.

Krotí euforii

Spartě se výsledkově i herně daří. Slavia sice pětkrát neprohrála, ale výsledkově a hlavně střelecky tápe. Skoro to svádí k euforii, že domácí hosty z Edenu smáznou...

„Nálada v kabině je výborná a správně bojovná. Chceme zápas vyhrát, to je jasné. V poslední dobře se nám daří, což si nechceme pokazit a všichni pro to děláme maximum. Nikdo ale nelétá v oblacích, je nás v kabině dost starších a zkušených, abychom mladé udrželi při zemi. Oni si sami dobře uvědomují, o co jde. Teď jsme za každý úspěch rádi, ale na oslavy je dost času. Všichni chceme zvednout nad hlavu mistrovský pohár, takže na oslavy si rádi počkáme,“ slibuje Matějovský, že euforii udrží pod kontrolou.

Zároveň zdůrazní, že Sparta má fotbalové zbraně, které by měly dovést letenský tým k vítězství. „Je jasné, čím můžeme Slavii přehrát. Aktivní hrou, neustálým pohybem, důrazem, tím, že se nabízíme do kombinace. Chodíme do zakončení a zodpovědně řešíme standardní situace. Tím chci říct, že pokud zopakujeme výkony ze zápasů s Plzní a Olomoucí, měli bychom zvládnout úspěšně i derby. Samozřejmě to vyžaduje maximální koncentraci na každou situaci a nesmíme si dovolit žádné chyby, které v minulých zápasech soupeři potrestali. Třeba v Hradci nás otáčení zápasu po brzy inkasované brance stálo hodně sil,“ nebál se připomenout nepříjemné dobývání královehradecké branky pod malšovickými lízátky.

Letenský kapitán si je dobře vědom, že Slavia nebude pod tak silným psychickým tlakem. „V derby mohou jen překvapit. Určitě budou bojovat na hranici maximálních možností. Půjdou do toho s důrazem a snahou vyhrát. S tím se musíme vyrovnat a být ještě lepší,“ zdůraznil Marek Matějovský.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články