Hlavní obsah

FANTASY: Zelenka mění rozestavení a bude hrát na dva útočníky. Důvěru dává Lafatovi s Magerou

Michal Hrdlička své karty již odkryl, vzápětí tak činí i Luděk Zelenka. Bývalý fotbalista mění rozestavení a na hrot staví dva útočníky Davida Lafatu a Lukáše Mageru. Další body mají Zelenkovi přinést především hráči Liberce a Příbrami, věří takté ve výhru Sparty v tradičním derby.

Sestava Luďka Zelenky pro 23. kolo Gambrinus ligy

Článek
Fotogalerie

"Stav mého souboje s Michalem Hrdličkou jsem sice vyrovnal na 2:2, ale to mě v žádném případě neuspokojuje, spíše motivuje a zavazuje. Nadcházející ligové kolo je totiž z mého pohledu velmi obtížné na tipování předpokládaných výsledků zápasů a logicky mám problém s nasazením hráčů.

Tentokrát volím rozestavení 4:4:2, a to hlavně proto, že jsem v tomto kole přesvědčený o střeleckém příspěvku Davida Lafaty, nejlepšího kanonýra ligy, u kterého mě neodradila ani astronomická suma a stejně tak věřím boleslavskému Magerovi, který má jednak formu, stejně jako celý tým, jednak hraje s průměrnou Ostravou (bez Baroše) a jednak bude mít proti Baníku zvýšenou motivaci, protože tam začala jeho pouť velkým fotbalem. Právě Magera hraje na postu záložníka, ale je veden jako útočník, takže proto dva hroty.

Záložní řadu tvoří poměrně levní hráči, všechny 4 jsem nakoupil za 25,7 miliónu, přestože myslím, že ve svých týmech patří k tomu lepšímu. Vaněk, Ščuk i Listingi se gólově prosadili v předchozím kole, takže mají střeleckou formu a Tarzal se po zranění snad vrátil do té správné herní pohody.

V obraně nechybí Zápotočný

Obrannou čtyřku jsem tentokrát postavil na zkušených mazácích, kteří už mají v lize něco odkopáno a ve vypjatých situacích se jim nerozklepou kolena. Zápotočný je nejdražším obráncem a oprávněně. Jeho góly či asistence výrazně pomáhají jak Spartě, tak nám manažerům. K němu jsem dal Kušníra, který v Liberci výrazně ožil a pravidelně hraje a dobře. Dosoudil je sice nesmlouvavý bek, ale je i nebezpečný při útočných standardkách! Bývalý spoluhráč Lukáš Pleško zraje jako víno a čekám, že v zápase s Jihlavou bude hodně podporovat ofenzívu.

A konečně v brance sázím, podobně jako Michal Hrdlička, na libereckého Kováře, který v domácím prostředí góly nepouští, výrazně mu pomáhá obrana vedená Kováčem, který by asi taky měl být v mé sestavě, ale nezbylo mi na něj dostatek peněz.

Z mé sestavy je jasné, že věřím Příbrami, Spartě, Boleslavi a Liberci, jde jen o takovou maličkost. Aby můj tip byl správný, a aby se prosadili hráči, které jsem nominoval do své sestavy. Michalova jedenáctka tentokrát není šitá horkou nití, takže to bude boj. Společné máme jen liberecké Kováře s Kušnírem, což snad v tradičním povíkendovém hodnocení nepoužije proti mně, až bude vysvětlovat svou další porážku!"

Rozšíří David Lafata v pražském derby svůj gólový účet?
ANO
57,2 %
NE
42,8 %
Celkem hlasovalo 1691 čtenářů.

Reklama

Související témata: