Hlavní obsah

Tvrdý trest! Komise rozhodčích vyřadila Drábka z listiny sudích, škraloupů měl víc

Praha

Sudí Drahoslav Drábek skončil v profesionálním fotbale! Komise rozhodčích FAČR ho ve čtvrtek s okamžitou platností vyloučila z listiny sudích. Exemplární trest pro arbitra, jenž byl zasedání přítomen, ovšem není odezvou výhradně na nepovedené páteční utkání 22. kola České Budějovice–Příbram, v němž nařídil velmi sporný pokutový kop, z něhož dali hosté vítězný gól.

Foto: www.fkpribram.cz

Sudí Drahoslav Drábek gestikuluje před příbramským Azizem.

Článek

„Důvodem trestu nebyla ona problematická penalta. Neodpískal ji totiž za souboj, který nabízely všechny televize. Měl jiný důvod, který ale nikdo na žádném jiném záběru neviděl. Zápas nezvládl celkově, chyb udělal mnohem víc. Toto utkání nebylo v probíhajícím ročníku jediné, které se mu nepovedlo," vysvětlila Právu šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková.

Zápas na jihu Čech byl už čtvrtý, v němž hrubě chyboval. „V utkání Českých Budějovic se Sigmou nesprávně vyloučil olomouckého Škerleho, špatně ukázal červenou kartu i v duelu Bohemians 1905 se Sokolovem a několik hrubek udělal v zápase Dukly s Plzní," vypočítala Drábkovy hříchy Damková.

Damková: Důvody pochybení Drábek nevysvětlil

Po zápasu v Budějovicích si na Drábka Jihočeši stěžovali a šéf klubu Karel Poborský označil výkon sudího za tendenční. Vadila mu řada výroků, nesouhlasil především s nařízenou penaltou, z níž dala Příbram jediný gól zápasu, ani s červenou kartou pro domácího Jakuba Řezníčka.

"Obě žluté karty pro Řezníčka považujeme za netaktické," uvedla Damková. "Přitom jsem ho na utkání v Budějovicích nasazovala jako zkušeného sudího, který by ho měl zvládnout. Za jeho výkonem nehledám ovlivňování z něčí strany, protože pro něco takového nemám důkazy," dodala.

Drábek nebyl podle slov Damkové před komisí schopen vysvětlit důvody pochybení. „Výrazně porušil rozhodcovský kodex, takže jiná volba nebyla," zdůraznila Damková.

Reklama