Hlavní obsah

Liberec možná posílí Dort a Martin Hašek

PRAHA

Na dvě posily zvučných jmen políčil liberecký fotbalový klub. Z Blšan do Slovanu míří ofenzivní záložník Filip Dort a po sedmi letech se pod Ještěd možná vrátí defenzivní středopolař Martin Hašek, který naposledy působil v Dynamu Moskva. Oba hráči v pondělí s klubem zahájili zimní přípravu, ani jeden z nich ale smlouvu s klubem zatím nepodepsal.

Foto: SFC Opava

Filip Dort ještě v dresu Opavy

Článek

"V případě Dorta tomu už brání jen formality, jsme dohodnuti s ním i jeho bývalým klubem. Smlouva by měla být podepsána v nejbližších dnech," řekl tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa ČTK. V případě Martina Haška je prý situace komplikovanější. "Martin s námi nastoupí do přípravy, ale až v jejím průběhu se rozhodne o další spolupráci. Zatím si nechává otevřená zadní vrátka," dodal Váňa.

Vedení klubu by do Liberce rádo přilákalo z Rubinu Kazaň i stopera Adama Petrouše, se kterým už začalo o možném přestupu jednat. Bývalý obránce pražské Slavie a čtyřnásobný reprezentant by mohl zacelit mezeru po odchodu Jozefa Valachoviče do Rapidu Vídeň. "Ano, máme o něj zájem. Ale jednání s Petroušem jsou opravdu na úplném začátku. Budeme s ním však v kontaktu dál," řekl Váňa.

Přichází Střeštík a Huščava

Hotové jsou už naopak příchody dvou talentovaných dorostenců Střeštíka ze Slovácka a Huščavy ze Žiliny, kteří se už v tomto týdnu zapojí do přípravy s A týmem.

Liberečtí fotbalisté se po zimní dovolené hlásili trenérům poprvé dnes a až do úterý budou v areálu Technické univerzity na fyzických testech.

S týmem se dál připravuje i obránce Tomáš Zápotočný, o kterého údajně mají zájem Teplice. "Víme o tom jen z doslechu. Teplice se nám oficiálně neozvaly, takže zatím není co řešit," poznamenal Váňa. Do přípravy se po komplikovaném zranění kolena už zapojil i útočník Filip Hološko.

S libereckým dresem se naopak v prosinci rozloučili stoper Valachovič odcházející do vídeňského Rapidu a také někdejší kapitán David Langer, který zamířil do Mladé Boleslavi.

Severočeši absolvují první díl přípravy v domácích podmínkách, příští týden stráví na tradičním běžkařském soustředění v Bedřichově. Pak je čeká příprava v areálu sportovního centra v Nymburku, kde sehrají 22. ledna také první zápas proti druholigovému Mostu. Zahraniční soustředění na Kypru mají naplánované od 7. do 16. února. Generálku na jarní ligový start absolvuje Liberec 19. února na hřišti pražské Slavie.

Reklama

Související témata: