Hlavní obsah

Slávisté podstoupili testy, nechyběl ani Koloušek

Do plné přípravy vtrhnou fotbalisté pražské Slavie příští pondělí, ale už týden předtím podstoupili tradiční kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Nechyběl ani Václav Koloušek, jenž se na podzim vyléčil ze zákeřné leukémie. "Šlo to, akorát jsem se musel trochu kousnout, aby měli z čeho měřit," smál se 28letý středopolař.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

"Změřili mi váhu, výšku, tělesné tuky, běžel jsem na pásu. Splnilo to účel - to znamená zjistit, jak na tom jsem," pokračoval Koloušek v rozhovoru pro oficiální internetové stránky klubu. "Samozřejmě je to rozdíl oproti dřívějšku. Když půlroku nic neděláte, je to znát," vysvětloval. Těžkou hlavu si však nedělá. Právě naopak. "Jde akorát o kondici, cítím se v pohodě," říká.

O svátcích, které trávil s rodinou, si nejenom užíval slavnostní atmosféru, ale věnoval se i sportu. Václav si zahrál na dvou halových turnajích - v Liberci a Ústí nad Labem. "Odehrál jsem toho dost. A když jsem se druhý den probudil, nic mě nebolelo," pochvaloval si.

Cítí se dobře, ale rozhodne kontrola

Zároveň však ví, že se nic nedá uspěchat. "Nechávám tomu volný průběh, musím se vracet pomalu. Hra tři na tři v hale asi zatím nebude pro mě. Budu pracovat na vytrvalosti. To znamená s menší intenzitou, ale zato déle. Plus pořádný strečink a posilovna," plánuje odhodlaně.

V pondělí se slávisté podrobili testům, přesně o týden později začíná  příprava. "Normálně se budu hlásit v kabině, chci být s mužstvem. V určitých fázích budu pracovat asi individuálně, ale chci, aby to už mělo řád," má jasno záložník.

A kdy se fanoušci mohou těšit na Kolouška v mistrovském utkání? "V únoru jdu na kontrolu, pak se uvidí. Za sebe můžu zopakovat, že se cítím dobře," uzavírá

V přípravě i Petrouš

Kondičních testů se zúčastnil i hráč ruské Kazaně Adam Petrouš. Slávistický odchovanec se bude v klubu připravovat na sezónu. Podle tiskového mluvčího Slavie Alexandra Klimenta je ale předčasné spekulovat, zda a za jakých podmínek by byl možný Petroušův návrat k "sešívaným".

Kliment naproti tomu potvrdil, že SK Slavia Praha vyčlenila částku 100 000 korun na pomoc oblastem v Asii zničeným vlnami tsunami. "Jestliže ČMFS v nejbližších dnech zorganizuje centrální pomoc z fotbalového prostředí, přispějeme zde. V opačném případě poskytneme tento obnos na jeden z účtů humanitárních organizací," řekl Kliment.

Reklama