Hlavní obsah

Pospěch byl blízko hattricku, nakonec byl rád alespoň za dva góly

Praha

Fotbalového útočníka Dukly Zbyňka Pospěcha, který dvěma góly přispěl k výhře 5:1 nad Jabloncem, těšilo, jak pražský tým využil proti hostům hru v početní výhodě. Trochu ho ale mrzelo, že nevyužil šance na svůj první ligový hattrick.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Dukly Zbyněk Pospěch.

Článek

Nepřekvapilo ho, že hosté na Julisce šli do vedení. "Venku hrají kombinační a hodně útočný fotbal a my jsme věděli že na nás vletí, což se potvrdilo. Dali gól a pak nás Radič (brankář Filip Rada) podržel. Trenér nám říkal, že Jablonec už v této sezóně hodněkrát vedl a utkání ztratil, a my jsme s tím do toho šli," řekl Pospěch po zápase novinářům.

Sám byl u pravděpodobně rozhodujícího momentu utkání, když ho Brazilec Rossi v 52. minutě stáhl v pokutovém území a byl po vyloučen. "Jsem rád, že rozhodčí odpískal penaltu a byl z toho vítězný gól. Ani jsem nevěděl, že Rossi dostal červenou. Všiml jsem si toho až za dvě minuty, když mě tam už nebránil," přiznal třicetiletý útočník.

"Paradoxně za stavu 2:1 a proměněné penaltě jsme se trochu stáhli, Jablonec nás zatlačil a měli jsme trochu strach o výsledek. Ale přidali jsme třetí zlomovou branku a pak byla už jen otázka času, kdy proměníme své šance. Jablonec neměl v závěru síly, my jsme toho dokonale využili a rozstříleli je," doplnil Pospěch.

Před svými dvěma brankami z 85. a 86. minuty zahodil dvě slibné šance. "Mohl jsme dát hattrick, Špiťák (Michal Špit) to dvakrát výborně vyškrábl ven, ale já jsem rád i za ty dva. Když se daří mužstvu, tak se daří mně a dneska se to potvrdilo. Určitě patří dík spoluhráčům," ocenil nejlepší střelec Dukly, který si polepšil na osm ligových branek v sezóně.

Tolik jich během jedné sezóny ještě nikdy nedal, přestože v sobotu svůj ligový účet zaokrouhlil už na čtyřicet. "I když to zůstane na osmi, tak to bude dobré, ale ještě je zápasů dost a máme ještě v uvozovkách slabší soupeře z nižších pater. Věřím, že ještě nějaké góly přidáme a třeba se posuneme v tabulce," přemítal Pospěch.

Reklama