Hlavní obsah

Neměl jsem rychlost, tak jsem do balónu prásknul, popsal svůj gól sparťan Kadlec

Praha

Sparťanský útočník Václav Kadlec byl hrdinou pražského derby. Dal gól na 2:0 a Krejčímu připravil lahůdkovou přihrávkou třetí branku. Kadlec hraje na jaře v reprezentační formě. V sobotu vstřelil svůj pátý jarní a v probíhajícím ligovém ročníku desátý gól. A to měl v utkání proti Slavii ještě jednu velkou šanci a několik dalších výborných brankových pobídek pro své spoluhráče.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Václav Kadlec ze Sparty se raduje ze své branky proti Slavii. V pozadí gólman sešívaných Kamil Čontofalský.

Článek

Ke své parádní trefě k tyči řekl: „Trochu jsem se bál, abych nebyl v ofsajdu. Ani jsem nevěděl, jestli jsou kolem mne obránci. Neměl jsem v tu chvíli rychlost, tak jsem do balónu zkusil prásknout a vyšlo to. I když jsem padal, míč jsem trefil krásně.“ K další šanci dodal: „Trochu mě mrzí, že jsem nedal gól z té střely z dálky. Byl by také parádní... Stalo se. Důležité jsou tři body, a ty máme.“

Parádní přihrávku Ladislavu Krejčímu na třetí gól navíc okořenil „houslemi“ slávistovi Martinu Dobrotkovi... „Láďa Krejčí byl rozeběhnutý. Záleželo na tom, abych mu ten balón nedal krátký nebo dlouhý. Měl jsem také štěstí, že to obránci prošlo mezi nohama a Láďa to vyřešil výborně,“ liboval si.

Králové jsou všichni

Kadlec je spokojený. Na jaře předvádí úžasné výkony. Jezdí se na něj dívat pozorovatelé předních evropských klubů a po sobotním výkonu jeho cena zase o něco stoupla. Přesto, že byl na zmoklém letenském trávníku nejlepší, titul krále derby odmítl. „Jsem za ten gól i asistenci určitě rád, ale král derby nejsem. Vyhráli jsme ho jako tým. Od začátku jsme všichni makali a jezdili po zadku. Na hřišti to bylo vidět,“ pravil skromně.

Podle Kadlece podala Slavia také velmi dobrý výkon... „Už před derby jsem říkal, že má dobrý mančaft, stačí se podívat na soupisku. Je jen otázka času, kdy se zvednou. To ukázala ve druhé půli, kdy do toho šlápla, hrála od podlahy a byla nám vyrovnaným soupeřem. A že si dala vlastence a můj gól padl po jejich špatné rozehrávce? Jako dárek od slávistů to neberu. Vyplynulo to ze hry a naší aktivity. Před druhým gólem jsme presovali hodně nahoře. Pod tlakem udělali chyby. Nebylo to tak, že by nám ty branky vyloženě darovali a my jsme se ničím nepřičinili.“

Žádné oslavy výhry v derby prý nebudou... „Je to fajn, že jsme zase králové Prahy, ale čas na oslavy není. V úterý hrajeme odvetu domácího poháru s Olomoucí. Mně se proti ní daří. Ve dvou zápasech jsem jí dal dva góly. Uvidím, jestli budu hrát. V sobotu nás totiž čeká hodně těžké ligové utkání v Ostravě. Do konce zbývá sedm kol, výhra nad Slavií tak byla jen dalším dílčím krokem v cestě za titulem, byť důležitým a také příjemným.“

Fanouškem Slovácka

Když Jan Vošahlík svojí trefou na začátku druhé půle dostal Slavii zpět do hry, Kadlec znervózněl. „Docela mi zatrnulo. Začátek druhé půle byl ospalejší, hodně se to kouskovalo. Gól jsme dostali prakticky z ničeho. Osobně jsem se pak trochu strachoval, ale žádný tlak ze strany Slavie nepřišel a v závěru jsme přidali ještě třetí branku,“ oddechl si.

O nedělním odpoledním programu má jasno. „Plzeň nás zase musí dohánět. Skoro na celý den jsme v čele ligy. Určitě to pro ně není psychicky jednoduché. U televize budu fandit Slovácku. Doufám, že jim to zkomplikuje,“ přál si v sobotu pozdě večer.

Reklama