Hlavní obsah

Petrouš absolvoval testy s týmem Slavie

PRAHA

Obránce Adam Petrouš absolvoval v pondělí fyzické testy se svým bývalým klubem, pražskou Slavií. Fotbalista Rubinu Kazaň už do Ruska, kde má ještě dvouletou smlouvu, neodletí. "Řekli mi, že si můžu hledat nové angažmá," prozradil Petrouš. Je jedním z hráčů, kteří doplatí na nové pravidlo o počtu cizinců v ruské lize.

Foto: www.slavia.cz

Adam Petrouš možná opět oblékne dres pražské Slavie.

Článek

Od nové sezóny jich smí být na soupisce jednoho týmu do utkání maximálně osm, ale hrát může jen pět. "Pokud má fotbalista deset a více reprezentačních startů za svou zemi, nebude brán za cizince," uvedl hráčský agent Pavel Zíka. "Problémy s tím asi budou, protože v týmech, kde působí naši hráči, mají dvanáct nebo čtrnáct cizinců. Kluby začnou více přemýšlet, koho si nechají a koho uvolní," dodal.

Problém je však v tom, že Kazaň chce za Petrouše poměrně velké odstupné. "V Česku to pro případné zájemce asi bude problém, proto zkoušíme něco v zahraničí. Přestupový trh se po svátcích teprve rozhýbává," řekl Zíka. "Uvidíme, jak to nakonec dopadne, musím čekat. Třeba Kazaň trochu ve svých požadavcích ustoupí," doplnil Petrouš.

Než se jeho fotbalová budoucnost vyřeší, chtěl by trénovat se Slavií. "Ale musíme získat souhlas od Kazaně," sdělil Zíka. Petrouš včera absolvoval pohovor s trenérem Csaplárem, který by ho v mužstvu moc rád viděl. "Když nebude možnost jít do zahraničí, asi bych se vrátil do Slavie," připustil obránce, kterého oslovil i Liberec.

Na situaci v Rusku mohou podle informací Práva doplatit i někteří další hráči. Kazaň už údajně nepočítá ani s Dostálkem, všichni Češi zřejmě nezůstanou v Petrohradu. Jeho trenér Vlastimil Petržela zřejmě dá zelenou k odchodu Horákovi.

"Pokud by ta situace nastala, zkusili bychom ho poslat do Anglie, protože některé kluby v Premier League i druhé nejvyšší soutěži shánějí středního obránce. Možná by tam odletěl i Petrouš," dodal Zíka, jenž chce na britské ostrovy dostat i někoho z mladých perspektivních hráčů. Už v prosinci byli z jeho stáje na stáži v Charltonu Vacek (Olomouc) a Mareš (Teplice). "Chceme prosadit takový kontrolovaný pobyt talentovaných hráčů v Anglii formou hostování s opcí."

Reklama

Související témata: