Hlavní obsah

Jen jsme se nadechli, to nejtěžší nás teprve čeká, krotil euforii teplický kouč Ščasný

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Teplic dlouho čekali na ligové vítězství. A dočkali se v pravou chvíli. V sobotním duelu s Českými Budějovicemi v přímém souboji dvou celků z nejspodnějších pater tabulky. Výhra 4:0 současně pro Severočechy znamená, že opustili kritické předposlední místo a ponechali tak Jihočechy na dně už s narůstající ztrátou. Teplický trenér Zdeněk Ščasný tak mohl být poprvé na jaře spokojen, ale především krotil euforii z jednoho úspěšného výsledku.

Foto: Profimedia.cz

Teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Článek

Hodně jste si oddechl poté, co váš tým zápas zvládl bez problémů?

Jsem především rád za vítězství. Uvědomovali jsme si, že soupeř bude hrát o poslední šanci. A pokud nedokážeme naplno bodovat, dostaneme se do složité situace. Ano, posunuli jsme se o místo výš, ale jenom jsme se nadechli. To nejtěžší nás teprve čeká.

Jaký moment určil ráz utkání s Jihočechy?

Uklidnila nás druhá branka. A po přestávce se už hrálo v naší režii. Takže nakonec máme s tímto celkem i pozitivní vzájemnou bilanci díky vysokému vítězství, protože jsme na podzim na jihu prohráli jen 2:3.

Zápas náramně vyšel Mahmutovičovi. To je pro vás jistě pozitivní fakt.

Aidin první dva góly připravil a třetí sám dal. Bylo na něm patrné, že má velkou chuť do hry. Po zimě ho pronásledovaly zdravotní problémy, čekal narození potomka, pak měl zase zdravotní obtíže. A kdyby pokračoval v nynějším výkonu i dál, věřím, že bude platný jako na podzim.

Nejlepším jarním střelcem týmu je ale překvapivě Litsingi. V čem vidíte jeho přednosti?

Že dokáže být v pravý okamžik na správném místě. Jeho přínos by mohl být ještě větší, kdyby byl spoluhráči více využívaný. To neznamená, že by mu nenahrávali, ale někdy v ofenzivě volili jiná řešení.

Co vás v duelu s Budějovicemi ještě zaujalo?

Rozhodčí Matějek řídil zápas s obrovským přehledem, excelentně. A je potřeba ho pochválit. To neříkám jen proto, že jsme vyhráli.

Ožehavé téma se týká sestupu z ligy. Kdo ji podle vás opustí?

Bylo by nekorektní o někom spekulovat v souvislosti s pádem ze soutěže. Pro mě je důležité, že jsme od posledního místa utekli na pět bodů. Zajímám se hlavně o náš tým a vnímám, že důležité budou naše domácí zápasy s Hradcem Králové a Baníkem Ostrava.

Reklama

Související témata: