Hlavní obsah

V soubojích s dlouhánem Doškem nám ještě chyběl Bystrozraký, vtipkoval Horváth

Uherské Hradiště

Hned druhý den po sobotní výhře Sparty v derby nad Slavií (3:1) se fotbalisté Plzně vrátili zpátky do čela tabulky Gambrinus ligy. Na Slovácku je k vítězství 2:0 nasměroval Kolářův gól, který padl 23 minut před koncem utkání. V závěru ještě pojistil výhru Západočechů Pavel Horváth, jehož pokutový kop ale málem zneškodnil Libor Došek, útočník, tentokrát zaskakující v brance Slovácka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Do branky Slovácka se musel postavit dlouhán Libor Došek - a chybělo málo k tomu, aby vychytal penaltový pokus Pavla Horvátha.

Článek
Fotogalerie

„Domácí si na hřišti počínali nesmírně organizovaně. Dlouho jsme si nevypracovali pořádnou šanci. Do střeleckých příležitostí jsme se začali dostávat až poté, co Slovácko trochu otevřelo hru. Kolářova branka byla pro vývoj střetnutí klíčová, ale my jsme před ní přečkali bez úhony dvě soupeřovy tutovky. I proto jsem hrozně rád, že jsme těžký duel zvládli a v honbě o titul se Spartou máme stále ty dva góly ve skóre navrch," oddechl si trenér Viktorie Pavel Vrba, který na dotaz, co říkal na pražské derby, odvětil stručně: „Sparta vyhrála zaslouženě."

Důležitých tří bodů z Uherského Hradiště si považoval i plzeňský kapitán Pavel Horváth. „Slovácko na nás totiž bylo velice dobře připravené a ne zcela ideální terén navíc ztěžoval kombinaci. Bylo jasné, že je to zápas o prvním gólu, a naštěstí se ho povedlo vstřelit nám," liboval si.

Horváth se často v utkání dostával do soubojů s domácím habánem Doškem. „Při těch střetech nám ještě chyběl Bystrozraký," vtipkoval v narážce na známou pohádku.

„Na body jsem možná vyhrál, častěji fauloval on mě než já jeho," domníval se. V závěru zápasu oba ještě změřili síly v další nezvyklé disciplíně. Protože Slovácko do té doby už třikrát vystřídalo, postavil se po vyloučení gólmana Heči do hradišťské branky na pokutový kop právě Došek. „Kdyby nebyla situace tak vážná, musel bych se tomu začít smát. Věděl jsem, že má Došan dlouhé ruce, a tak jsem poslal balón do sítě po zemi. Měl jsem ale trochu štěstí," přiznal Horváth.

Došek: Šel jsem chytat, protože jsem nejvyšší

Urostlý Libor Došek si totiž na balón sáhl. „Bohužel mi proklouzl pod rukama," líčil. „O gól jsme prohrávali a začínalo už nastavení, tak tahle epizoda nic neřešila. Pro diváky to ale bylo možná zajímavé," připustil. Vysvětlil, proč šel do branky zrovna on. „Rozhodování probíhalo jako v žáčcích. Prostě jsem nejvyšší," usmál se na okamžik.

Hned vzápětí ale Došek už zase zvážněl. Trápí ho totiž, že jeho tým navzdory viditelnému zlepšení utrpěl už čtvrtou ligovou porážku v řadě. „Dokud jsme byli ustrašení, skoro nic jsme Plzni nedovolili. Jakmile jsme po pauze přidali na aktivitě, paradoxně jsme inkasovali," litoval. „Čeká nás tuhý boj o záchranu. Příště na Slavii a pak doma s Budějovicemi už musíme začít zase dávat góly a bodovat," předsevzal si.

Pro Milana Heču, který dostal vzhledem ke zdravotním problémům prvního brankáře Melichárka po roce šanci chytat v nejvyšší soutěži, skončilo střetnutí s Plzní smolně. „Kontakt tam asi byl," uvedl k souboji s Teclem, po němž sudí Franěk nařídil proti Slovácku penaltu. Za následné vyloučení čeká Heču trest. „Snad se do příštího zápasu v Edenu dá do pořádku Dušan Melichárek a bude moct chytat on," doufal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články