Hlavní obsah

OBRAZEM: Bakoš a Řezník pokřtili v plzeňské zoo mládě velblouda, jmenuje se Viktor

Plzeň

Viktor se od pondělka jmenuje třítýdenní mládě velblouda dvouhrbého z plzeňské zoologické zahrady. Podle svého klubu ho pokřtili prvoligoví fotbalisté FC Viktoria Marek Bakoš a Radim Řezník.

Foto: Petr Eret, ČTK

Viktor se jmenuje třítýdenní mládě velblouda dvouhrbého z plzeňské zoologické zahrady. Podle svého klubu ho pokřtili fotbalisté FC Viktoria Marek Bakoš (vlevo) a Radim Řezník. Pro Bakoše, který přišel se svou čtyřletou dcerou Laurou, byly křtiny také jedním z dárků k jeho třicetinám.

Článek
Fotogalerie

Pro Bakoše, který přišel se svou čtyřletou dcerou Laurou, byly křtiny také jedním z dárků k jeho pondělním třicetinám. Další oslavy budou jen komorní, protože fotbalisty čeká v pátek náročné utkání, řekl Bakoš. V plzeňské zoo se narodilo už 17 mláďat velbloudů, zatím poslední byl sameček Brčo-Majáles narozený přesně o dva roky před Viktorem, poukázal mluvčí zoo Martin Vobruba.

Kvůli dceři je prý Bakoš v zoo častým hostem. "Chodíme sem na procházky dívat se na lvy, tygry, nosorožce, medvědy," vyjmenoval. K velbloudovi se ale tak blízko dostal poprvé. Volba jména byla jasná, mládě se jmenuje podle klubu. A Řezníka těší, že i díky tomu, jak dobře fotbalisté v posledních letech město reprezentují, se prý jména Viktor a Viktorie objevují mnohem častěji také v zápisech matrik u novorozených dětí.

Zástupci klubu nejsou v zoo poprvé. Mluvčí Pavel Pillár připomněl, že před dvěma lety fotbalisté křtili tučňáky. "Budeme se bavit i o další spolupráci, v průběhu léta se v zoo ještě objevíme," řekl.

Malý Viktor je devátý potomek devatenáctileté Goldie a jedenáctiletého samce Mulisáka. Celkem se v zoo narodilo 17 velblouďat, kromě Mulisáka byl otcem devíti mláďat samec Haštal. První velbloud se v zoo objevil již v polovině 50. let. Od 60. do 90. let zde byli i jednohrbí velbloudi.

Reklama