Hlavní obsah

Hřebík odstartoval přípravu se Spartou

S třídenním předstihem proti původnímu plánu začali v úterý přípravu na jarní část nejvyšší soutěže fotbalisté pražské Sparty. Pod taktovkou staronového kouče Jaroslava Hřebíka se na Letné sešla pětadvacítka hráčů, podle očekávání chyběli jen Poborský, Blažek a Bičík, kteří až v pátek uzavřou zahraniční dovolené.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský se zatím ke kádru Sparty nepřipojil.

Článek

Poprvé se ukázal plzeňský Martin Fillo, který hned po příchodu do Toyota Areny odvážně prohlásil, že si přijel vybojovat místo v nabitém kádru, do kabiny premiérově zamířil i Zdeněk Volek z rezervy. "Třetím mladým hráčem bude dorostenec Jan Šimůnek, ale má po operaci krčních mandlí, tak se zapojí později," vysvětlil Hřebík, proč si sedmnáctiletá sparťanská naděje musí ještě na velkou chvíli počkat.

Oproti předpokladům první výběh s týmem absolvoval i Jiří Koubský, který odcestuje i na turnaj na Kanárské ostrovy. Rošáda s Vlastimilem Vidličkou se zatím odkládá. "Jirka dostane šanci jako každý jiný hráč. Sparta si ho přivedla, aby prokázal nějaké předpoklady, a tak se ho nemůže okamžitě zbavit," uvedl kouč.

Do týmu se vrací po půlroční pauze i Petr Johana, který už doléčil následky zranění kolena a na pořádný trénink je nažhavený. "Bylo těžké během zimy sedět na tribuně a vidět, jak to klukům šlape. Věřím, že koleno vydrží a na jaře už zase budu pravidelně hrát," usmíval se spokojený obránce.

Příprava začala kvůli cestě do Maspalomas o tři dny dříve, ale fotbalistům nástup příliš nevadil. Stejně se posledních několik dnů prý už věnovali individuálnímu tréninku, aby byli na dnešek fit. "Dovolená byla dost dlouhá, zkrácení mi rozhodně nevadí. Stejně jsem poslední čtyři dny už hlavně běhal," uvedl Radoslav Kováč, který by i po trenérské rošádě měl patřit k základním pilířům letenského mužstva.

Zelenka s Hřebíkem společnou řeč najde

Tím byl během podzimní sezóny i Lukáš Zelenka, který si kdysi nepadl do oka se současným koučem a později to několikrát otevřeně přiznal. Vzájemná nevraživost už je ale podle všeho minulostí. "Jsme oba profesionálové, jde nám o stejnou věc a myslím, že společnou řeč najdeme," odrážel kudrnatý špílmachr novinářské dotazy.

Aby od počátku dokázal Hřebíkovi, že nechce o místo přijít, pracoval na sobě i během dovolené. "Fotbal v hale, tenis i jiný pohyb patřil k mým svátečním dnům. Nemůžu přijít a začít chytat dech hned na prvním tréninku," uvedl Zelenka.

Trenér Hřebík s sebou do tepla baleárského ostrova vezme na třicet hráčů, ale mnozí z nich v kádru těsně před sezónou už nebudou. "Já nebudu ze Sparty nikoho vyhazovat, ale na sezónu potřebujeme mít k dispozici dvacet hráčů do pole a brankáře," naznačil, že k zeštíhlování kádru přece jen dojde.

První tři dny stráví sparťané výběhy v pražské Stromovce a adaptací na blížící se zápasovou zátěž, do Maspalomas výprava odletí v sobotu. Po návratu se bude připravovat ve svém tréninkovém centru a za teplem se podívá ještě jednou - na herní soustředění vyrazí mužstvo na Kypr.

Reklama

Související témata: