Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 2:1Budějovice porazily Jablonec a oživily naděje na záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Pázler 0 : 1
33. Táborský 1 : 1
55. Benát 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté posledních Českých Budějovic porazili ve 24. kole první ligy Jablonec na svém hřišti 2:1 a oživili naděje na záchranu. Jihočeši se radovali z tříbodového zisku poprvé po devíti zápasech. Jablonec sice poslal do vedení Jan Pázler, ale domácí otočili zápas díky zásahům Iva Táborského a Petra Benáta. Dynamo zůstává v neúplné tabulce poslední a na místo zajišťující záchranu ztrácí dva body. Severočeši jsou po druhé prohře za sebou dál třetí.

Článek

Českobudějovičtí trenéři udělali několik změn v sestavě. Od první minuty například nastoupil záložník Malakjan a hlavně došlo ke střídání na pozici brankářské jedničky. Pouze na lavičce zůstal Daněk a místo něj dostal příležitost poprvé v sezoně Křížek.

Lépe začali hosté, kteří hned v úvodu utkání dvakrát zahrozili. Nejprve se ve 4. minutě dostal do solidní příležitosti Vaněk, ale jeho střelu vyrazil Křížek. Rána Kopice o pár desítek vteřin později šla vedle.

Jablonec šel do vedení

Jablonec se také dostal do vedení. Po rychlé akci středem hřiště se objevil před Křížkem Pázler a snadno jej překonal svou premiérovou brankou po příchodu z Dukly. Jihočeši však dokázali rychle zareagovat. Na přesný pas Mchojana si na hranu ofsajdu naběhl Táborský a střelou k tyči vyrovnal.

Hosté byli i dál nebezpeční v ofenzivě, ale jejich pokusy většinou postrádaly větší razanci a připravený Křížek je vždy zlikvidoval.

Do druhého poločasu však nastoupili lépe domácí. Jejich snahu pak proměnil ve vedení Benát, který si naběhl za obránce, dostal včas přihrávku od Hory a snadno překonal Špita.

Jablonec potom ve zbytku zápasu přidal a natlačil se na českobudějovickou polovinu. Trenér Kotal postupně posílal do utkání střídající ofenzivní hráče, aby ještě více posílil útočnou snahu svého týmu. Jihočeši se však o tříbodový zisk nenechali připravit. Z výhry se radují poprvé od 9. listopadu, kdy porazili Slavii.

24. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Baumit Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 33. Táborský, 55. Benát - 30. Pázler. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Pospíšil. ŽK: Mchojan, Machovec, Hanzlík, Javorek, Hora, Křížek - Kopic, Hubník. Diváci: 2976.
Č. Budějovice: Křížek - Mchojan, Lengyel, Machovec, Hanzlík - Hora, Benát, Rýdel, Malakjan (90. Linhart) - Táborský (74. Javorek), Řezníček (84. Klesa). Trenér: Švantner.
Jablonec: Špit - Kysela (65. Hubník), Štochl, Beneš, Novák - Kopic (60. Čížek), Eliáš, Vaněk, Loučka, Pázler (76. Třešňák) - Zoubele. Trenér: Kotal.

Reklama