Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 2:0Plzeň připravila Příbrami pod Strakovým vedením první porážku. A uniká Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Hejda 1 : 0
77. Střihavka (vlastní) 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Lídr fotbalové Gambrinus ligy z Plzně odskočil pronásledující Spartě na čele tabulky o tři body poté, co v páteční předehrávce 24. kola doma porazil Příbram 2:0. Na oba góly zadělal kapitán týmu Pavel Horváth z rohového kopu, po němž se nejprve trefil Lukáš Hejda a ve druhé půli si srazil míč do vlastní sítě David Střihavka.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Marek Bakoš (vpravo) a obránce Příbrami Radek Dejmek.

Článek

Příbramští tak poprvé pod trenérem Františkem Strakou prohráli, zatímco domácí vyhráli potřetí v řadě a domácí neporazitelnost prodloužili už na deset zápasů.

Hosté, kteří nemohli do zápasu nasadit z Plzně hostující trio Wágner, Hájovský, Trapp, zaskočili favorita aktivní agresivní hrou.

Očekávaný úvodní nápor Viktorie se tedy nekonal, nicméně domácí postupně získávali převahu a časem přišly i náznaky šancí, byť přes aktivní obranný val se Západočechům tolik nedařila typická kombinační hra.

Hejda otevřel skóre

Aktivní byl zejména Ďuriš s Bakošem, ale nejblíže měl ke gólu po necelé půlhodině Daniel Kolář, jenž po závaru v šestnáctce nastřelil tyč. Viktoriáni se tak dál museli prokousávat zhuštěnou defenzívou a kapitán Horváth se potýkat dokonce s osobní obranou, navíc museli být stále pozorní i směrem dozadu.

Pořádně je totiž vystrašila ojedinělá akce hostů, kdy po střele Pilíka brankáři Kozáčikovi vypadl míč, který Střihavka vydoloval pro Valentu, gólman ale své zaváhání nakonec uhasil. Rozhodčí navíc odpískal útočný faul.

Plzeňský tlak ke konci poločasu sílil. Kovařík ještě po přetaženém Řezníkově centru opět trefil jen tyč. Po následném Horváthově rohovém kopu si vyskočil nejvýše Procházka, jehož pokus dorazil hlavou do brány jeho kolega z obrany Hejda. Z náhradníka za zraněného stopera Čišovského se tak rázem stal hrdina zápasu.

Střihavka uklidnil domácí vlastním gólem

Tým trenéra Vrby se hned po změně stran hnal za uklidňujícím druhým gólem, který mohl přidat Bakoš, jeho nebezpečnou hlavičku však skvěle vyrazil gólman Hruška.

Že jednobrankové vedení na výhru zdaleka nemusí stačit, vzápětí upozornil domácí dravým průnikem Valenta. Naštěstí pro Plzeň byl jeho pokus zblokovaný.

Uklidňující pojistka tak přišla až v závěrečné čtvrthodině, kdy si Horváthův roh hlavou nešťastně sklepl do vlastní brány Střihavka.

24. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 41. Hejda, 77. vlastní Střihavka. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Blažej. ŽK: Dejmek, Valenta, Tarczal (všichni Příbram). Diváci: 8812.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Ďuriš (68. Rajtoral), Kolář (72. Tecl), Kovařík (87. Fillo) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Pleško - Tarczal, Koukal - Pilík, Mašán, Valenta (70. Krbeček) - Střihavka. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava