Hlavní obsah

První gól za Viktorku mě nakopl, tvrdí Hejda

Plzeň

Stoper Viktorie Plzeň Lukáš Hejda (23) fotbalově vyrostl ve Spartě. Přesto, že matadoři jako Jiří Novotný nebo Jozef Chovanec tvrdili, že v sobě má velký potenciál, na Letné se nechytil. Svoje kvality však prokázal například na hostování v Příbrami. Když mu Sparta nenabídla reálnou šanci, že za ni bude hrát, přijal nabídku Plzně. Tam je ale také uprostřed obrany přetlak, takže si musel na první ligový start v základní sestavě počkat, až když vypadl zraněný Čišovský. Šanci však chytil za pačesy. V utkání s Příbramí vstřelil důležitý první gól...

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňští fotbalisté se radují z Hejdova gólu proti Příbrami.

Článek

Co pro vás první trefa v dresu Viktorie znamená?

Hrozně moc. Ten gól mi hodně pomohl, správně mě nakopl. My jsme zápas nezačali dobře. Gól nás pak uklidnil. Ve druhé půli jsme spíš čekali, co Příbram udělá, ale dali jsme druhou branku a rozhodli. Měli jsme i další šance.

Vy jste byl při gólu úplně volný, přitom Příbram pečlivě bránila. Čím si to vysvětlujete?

Asi jsme je s Vaškem Procházkou zmátli, když jsme si před rohovým kopem říkali, kdo půjde na kterou tyč. Šel jsem na zadní a vyplaval jsem tam úplně volný. Stačilo balón už jen doťuknout do branky.

Byl jste nervózní, když vám trenér řekl, že poprvé za Plzeň nastoupíte v lize v základní sestavě?

Určitou trému jsem cítil, ale na druhou stranu, už jsem přeci jenom něco v lize odkopal. Dvakrát jsem hrál i v poháru, takže rozehraný jsem byl.

V Příbrami jste odehrál velmi dobré zápasy. Bylo pro vás pikantní, že jste právě do její sítě vstřelil vítězný gól?

Nebylo to pro mne nijak pikantní. Stejnou radost bych měl, ať bych ho dal komukoliv. Na Příbram ale vzpomínám v dobrém, protože jsem tam dostal šanci.

Příbramské hráče znáte, hecovali jste se v průběhu zápasu?

Nehecovali. Něco jsme si ale říkali... S Milanem Mišůnem jsme tam měli nějaké rozepře. Nebudu ale říkat jaké. To prostě k fotbalu patří. Pro oba týmy šlo o důležité body, a ty máme nakonec mi, což je podstatné.

Trenér Vrba vás pochválil. Věříte, že tento zápas nebyl jen epizodou?

Viktorka má kvalitní kádr. Makám naplno, aby mě trenér viděl a dal mi šanci. Jsem trpělivý. Pokud ji dostanu znovu, budu samozřejmě rád. Když ne, budu o ni dál naplno a trpělivě bojovat.

Reklama