Hlavní obsah

V Plzni jsme prohráli vlastní hloupostí, přiznal příbramský kapitán Hruška

Karel FeltPrávo

Příbram podala v Plzni sympatický výkon, ale prohrála 0:2, a to i vlastním gólem Davida Střihavky. Při velkém množství domácích šancí hosty opět podržel jejich kapitán mezi tyčemi Aleš Hruška. Prohru však považuje za hloupou...

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Marek Bakoš (vpravo) a obránce Příbrami Radek Dejmek.

Článek

V Plzni jste prohráli po dvou standardkách, z nichž jednu zakončil vlastním gólem David Střihavka. Jak moc mrzí tahle svým způsobem smolná porážka?

Prohrát v Plzni po dvou standardkách není ani tak smůla jako naše hloupost.  A ta vždycky hodně mrzí.

V tomto duelu jste mohli spíš získat, než ztratit. Přijeli jste do Doosan Areny s tím, že se odtud dá nějaký bod odvézt?

My jsme v situaci, kdy musíme nějaké body vozit i z venku. Jestli je to z Plzně nebo odjinud, není až tak podstatné.

Do pár šancí se Příbram dostala. Mrzí hodně jejich neproměnění?

Je pravda, že jsme tam něco měli, ale neřekl bych, že to byly vyložené šance. Spíš určité příležitosti, z nichž jsme mohli ohrozit domácí branku. Jenže to se nám až tak moc nepovedlo.

Hrálo se za velkého deště na mokrém trávníku. Každá střela na branku byla nebezpečná. Vadilo vám to hodně?

Z mého pohledu je mokrý trávník lepší, než suchý, který drhne. Sice ten mokrý je nebezpečnější, ale myslím si, že i ostatní gólmani mají takový trávník raději. Bral bych to i v dalších zápasech.

Čím si vysvětlujete, že největší šance měla Plzeň po standardkách, když jste se na ně prý celý týden připravovali?

Bránili jsme organizovaně, ale inkasovali jsme ze standardek, což si nedovedu vysvětlit. Bylo to naše hrozná hloupost.

Při Střihavkově vlastenci jste si křiknul, že máte míč?

Zastávám názor, že při vybíhání, když zařvete na vlastního bránícího útočníka, tak většinou jde do vás, a hrozí, že míč propadne. Při rohových kopech neřvu. David Střihavka je při obranných standardkách určený na balón, který má odtrknout pryč. Bohužel se stal opak. Určitě se v něm neprobudil útočnický instinkt, že je před bránou a musí dát gól. Jistě si ani nevzpomněl, že hrál kdysi za Plzeň. To je spíš motivační faktor, který vás žene, abyste soupeře porazil. Prostě to byla nešťastná náhoda. Věřím, že příště se trefí do správné brány.

Hodně šancí Plzně jste zlikvidoval. Kdy vám bylo nejhůř?

Domácí hodně dohrávali akce ve vápně, to pak nevíte, odkud balón přiletí. Všechno to byly nebezpečné situace, takže bych asi žádnou speciálně nevybral, celý zápas byl v tomhle směru ošemetný. Žádné nebezpečné střely z dálky neměli.

Čtyřikrát v řadě jste bodovali, nyní přišla první porážka. Může se to nějak podepsat na psychice mužstva?

Pod vedením trenéra Straky jsme se zvedli. Teď jsme prohráli, ale po solidním výkonu. Myslím si, že nás to nijak nepoloží. Zápas si rozebereme, hlavně ty hloupé chyby. Co nejlíp se pak připravíme na domácí utkání se Slavií, abychom znovu bodovali a nejlépe naplno.

Reklama