Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:0Rabušic protrhl střelecké trápení a Liberec porazil Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Rabušic 1 : 0
82. Rabušic 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce počtvrté za sebou vyhráli v první lize bez inkasovaného gólu. Ve 24. kole doma porazili Zbrojovku Brno 2:0 dvěma góly Michaela Rabušice, který v souboji se svým bývalým klubem ukončil rok trvající čekání na ligový gól.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Michael Rabušic se proti Brnu dvakrát trefil a prolomil dlouhé čekání na gól.

Článek

Liberec, který neinkasoval už 387 minut, je tak už pouhé tři body od třetí příčky znamenající účast v pohárech, naopak Brno po desáté porážce z posledních 13 utkání je jen čtyři body nad pásmem sestupu.

Obhájce titulu byl doma od úvodních minut aktivnější a měl výraznou převahu. Jako první zahrozil Šural, jehož hlavičku po Rybalkově centru ale hostující gólman Doležal bez větších problémů chytil. Následně vystřelil po rychlé kombinační akci Kušnír, ale z úhlu mířil vedle, místo aby přihrál na lépe postaveného Rabušice.

Liberecký útočník, který přišel před rokem a půl do Slovanu právě z Brna, se však dočkal ve 25. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval o zem přesně k zadní tyči a otevřel střelecký účet. Rabušic se v lize trefil přesně po roce, 20 zápasech a dlouhých 1254 minutách.

V útoku Brna znovu dostal před Švancarou přednost Kroupa a právě vytáhlý útočník si připsal jedinou vážnější šanci Brna v první půli. Po centru Husára vyskočil nejvýše, ale jeho hlavička se jen otřela o tyč.

Ve druhé půli Liberec mírně vyklidil pole a Brno se častěji dostávalo do útoku. Hra obou týmů však byla plná chyb, větší šance se tak rodily těžko. Zahrozil jen Štajner hlavičkou těsně vedle, Brno se zase dostávalo spíše jen k náznakům šancí.

Až v poslední čtvrthodině se Liberec dostával k nadějným brejkům, ale Rabušic s Ndiayem těsně nedosáhli na přihrávky. Kušnír pak z přímého kopu mířil přesně na zadní tyč, ale brankář Doležal byl připraven.

Definitivní rozhodnutí přišlo osm minut před koncem, kdy autové vhazování propadlo až k Rabušicovi, který střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Brno už jen zahrozilo hlavičkou Kroupy, ale první porážku pod novým trenérem Ludevítem Grmelou neodvrátilo.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 25. a 82. Rabušic. Rozhodčí: Matějek - Tacina, Pilný. ŽK: Frýdek, Pavelka - Mezlík, Frejlach, Husár. Diváci: 3653.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kelič, Kováč, Fleišman - Šural, Rybalka (88. Coufal), Pavelka, Frýdek (63. Sackey) - Rabušic, Štajner (72. Ndiaye). Trenér: Šilhavý.
Brno: Doležal - Buchta, Brabec (53. Sus), Pernica, Husár - Mezlík (66. Švancara), Frejlach (80. Přerovský), Zavadil, Lutonský - Markovič, Kroupa. Trenér: Grmela.

Reklama

Související témata: