Hlavní obsah

Ostravský mladík Stronati proti Spartě obstál, i když se podílel na gólu, kterým Baník prohrál

Ostrava

Osmnáctiletý Patrizio Stronati přišel do Baníku v zimě z třetiligového Hlučína a proti Spartě hrál teprve svůj druhý prvoligový zápas. Na levém beku si počínal nečekaně dobře, leckdy přímo suverénně, několikrát sklidil hlasité uznání vděčných fanoušků. Výjimkou byla 76. minuta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský Stronati uniká s míčem na noze před sparťanem Hybšem.

Článek

Centrovaný míč Stronati hlavou neuklidil do bezpečí, ale jen jej prodloužil za sebe. Přímo ke Kweukemu, a ten gólem rozhodl utkání.

„Měl jsem balón pustit za sebe Zdenovi Kaprálikovi. Bohužel, v tom momentě jsme spolu nekomunikovali. Kdyby na mne křikl, abych balón pustil, tak bych to udělal. Jsem mladý a takhle to pokazím," kál se syn italského otce a české matky.

Debut si odbyl před týdnem v Mladé Boleslavi, na Bazalech hrál poprvé. „Přesvědčil jsem se, jak hráčům pomáhá, když je plný stadion. Diváci byli fantastičtí. Před zápasem jsem byl nervózní, ale když jsme začali hrát, na nějakou nervozitu jsem rychle zapomněl. Snažil jsem se, ale občas jsem si počínal zbrkle, když jsem míč zbytečně poslal do autu. Škoda té chyby, bod by byl pro nás zlatý," bědoval Stronati.

Kadeřábka vynuloval, Kweukeho už ne

Proti tak silnému soupeři, jakým momentálně je Sparta, talentovaný mladík nikdy nehrál. Připravoval se, že na levém kraji baníkovské obrany nejčastěji bude svádět souboje se sparťany  Kadlecem a Vidličkou. „Při předzápasové rozcvičce se zranil Krejčí. Na jeho místo vlevo putoval Kadlec a proti mně se postavil Kadeřábek. Trenér Pulpit mi o něm okamžitě dal cenné informace. Kadeřábek je velice rychlý, ale k ničemu hodně nebezpečnému jsem ho nepustil," malinko se pousmál Stronati.

Horší to bylo, když přišel na hřiště Kweuke. „Je výborný ve vzduchu, všechny centry do šestnáctky okamžitě s sebou nesou ještě větší nebezpečí. Umí si pokrýt míč jako málokdo a v osobních soubojích dobře využívá svou robustní postavu," nepřehlédl Stronati kvality kamerunského forvarda, který v posledních čtyřech ligových utkáních zatížil konto Baníku pěti brankami.

Baník nyní čekají tři ligová utkání pravdy. V úterý dohrávka doma s Jihlavou, v pondělí boj v Brně a pak na Bazaly dojede Příbram. „Přeju si, aby výkon proti Spartě nám posloužil jako odrazový můstek k lepším časům," zamyslel se dobře rostlý mladík.

„V Boleslavi jsme zápas pokazili tím, že jsme málo bojovali. Myslím, že jsme se v tomto směru hodně zlepšili. S pomocí tak skvělých fanoušků, jako máme, záchranu zvládneme. Poprvé jsem zažil, jakou sílu nám hráčům mohou dát," dodal ještě Patrizio Stronati, jenž nepochybně je nadějí Baníku. Zatím dvakrát nastoupil jako levý bek, ale výuční list má na levého z dvojice stoperů.

Reklama

Související témata: