Hlavní obsah

Jedeme k zápasu na dva dny a efekt je nulový, hlesl brněnský Kroupa po prohře v Liberci

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Zbrojovky Brno v Liberci neoslnili. Po průměrném výkonu nechali pod Ještědem tři body, takže porážka 0:2 jim jen přitížila v boji o záchranu. Rozpaky proto neskrýval ani útočník Karel Kroupa.

Článek

Jak vidíte vystoupení Zbrojovky na severu Čech?

Prohráli jsme o dva góly, tak co k tomu mohu říkat. Jedeme sem na dva dny, pět hodin cesty tam i zpět a efekt je nulový. Určitě z toho radost nemáme. Musíme se zamyslet, proč odjíždíme bez bodu.

Měl jste dvě šance. Proč jste je neproměnil?

Hlavně mě mrzí ta první, kdy míč šel do tyčky. Tlačil jsem balón očima. Řešil jsem to dobře, akorát to chtělo víc štěstí, aby míč zapadl za čáru. Škoda toho. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a z bloku na půlce. Ale neplnili jsme to, co nám řekl trenér.

Liberec potvrdil kvalitní defenzivu.

To je pravda, ale přesto se v jeho hře našlo pár okének. A může nás mrzet, že jsme je nevyužili. Svedl jsem hodně soubojů s libereckou obranou, párkrát jsem to schytal, ale to je v dnešním fotbale normální.

Co vašemu týmu nejvíc chybělo?

Myslím, že především takové nasazení, jako jsme předvedli předtím proti Olomouci. V týdnu před Libercem nic nenasvědčovalo, že jsme na tom špatně. Ale přijde zápas a je to jiné. Musíme si utkání vyhodnotit, aby se to neopakovalo. Teď budeme hrát nesmírně důležitý zápas s Baníkem Ostrava.

Do české ligy jste se nedávno vrátil ze Slovenska. Jaké je srovnání?

Naše liga je o stupeň lepší.

Reklama

Související témata: