Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 2:2Po nevydařeném poločase Sigma uhrála s Mladou Boleslaví alespoň remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Nešpor 0 : 1
26. Johana 0 : 2
55. Doležal 1 : 2
71. Plšek 2 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali ve 24. kole Gambrinus ligy s Mladou Boleslaví 2:2, když po první půli prohrávali se Středočechy už o dva góly. Olomouc doslova promrhala první poločas, prohrála ho 0:2, ale pak kouč Roman Pivarník za trápícího se Ordoše poslal na trávník mladého Plška, Sigma znovu začala hrát fotbal, na který se dalo dívat a výsledkem bylo alespoň vyrovnání.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Johana z Mladé Boleslavi (vlevo) a Martin Doležal z Olomouce v utkání 24. kola Gambrinus ligy.

Článek

Domácí ale paradoxně začali hodně rázně, když už ve 2. minutě se z ničeho nic v obrovské šanci ocitl Ordoš. Gólmana se mohl zeptat „kam to chce", ale střelecky trestuhodně selhal a Millera tak nechal vyniknout. O deset minut později za to přišel pro Sigmu trest. Marešova střela z 20 metrů se nešťastně od jednoho z obránců odrazila ke zcela volnému Nešporovi a ten pohodlně z blízka poslal svůj tým do vedení.

Pohroma pro Hanáky mohla nastat v 26. minutě. Nešpor povodil pravý kraj domácí obrany, přihrál přesně Štohanzlovi, ale naštěstí míč před ním v poslední chvíli do bezpečí uklidil Vepřek. O minutu později však už takové štěstí neměli. Na rohový kop Jarolíma nejvýše vyskočil Johana a přidal druhý gól.

„Začali jsme aktivně, dobře, dostali soupeře pod tlak, ale pak jsme dostali nešťastný gól a to už v lize potřetí za sebou, což nepamatuji, za chvíli přišel další a bylo zle. Psychicky jsme totálně upadli. Přestali jsme kombinovat a v naší hře nastal chaos. Bylo jasné, že v kabině tým musím povzbudit a ne křičet. Naštěstí se to povedlo," tvrdil Pivarník.

Po přestávce Sigma zabrala

Po přestávce Sigma výrazně přidala. Najednou měla výraznou převahu, kombinace však ve finální fázi vázla. Až v 55. minutě zleva přesně odcentroval Javůrek, našel Doležala a ten hlavou vstřelil kontaktní gól. Téměř vzápětí se v dobré pozici ocitl i Varadi, ale těsně minul. Blízko gólu byl i Pospíšil, jehož nádhernou ránu do šibenice Miller zázračně vytáhl na roh. Nebezpečně pálil také Plšek, mladoboleslavský gólman však svůj tým znovu podržel. Na další střelu Plška ze 72. minuty, tentokrát hlavou po rohovém kopu a přiťuknutí od Doležala, však již zareagovat nedokázal a bylo vyrovnáno. Víc však už Sigma nedokázala, navíc po druhé žluté kartě musel v samém závěru předčasně pod sprchy Vepřek.

„Naše hra byla ve druhé půli diametrálně odlišná. Když jsme snížili, věřil jsem, že zápas otočíme. Bylo vidět, že jdeme za vítězstvím. Dělbu bodů považuji i z tohoto důvodu za ztrátu," konstatoval olomoucký kormidelník.

„Zápas jsme měli pod kontrolou, ale nepřidali jsme třetí gól, byť šance jsme měli. Ve druhém poločase jsme nechtěli inkasovat, ale Ordoše vystřídal Plšek a začal nám dělat obrovské problémy. Hru Sigmy oživil a hodně se zasloužil, že vyrovnala. Remíza je podle měl spravedlivá, já ale asi budu zklamanější, protože jsme 2:0 vedli," uvedl mladoboleslavský lodivod Ladislav Minář.

24. kolo první fotbalové ligy:
SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:2).
Branky: 55. Doležal, 71. Plšek - 12. Nešpor, 26. Johana. Rozhodčí: Paták - Moláček, Proske. ŽK: Vepřek - Jarolím, Štorhanzl, Ševinský, Zahustel. ČK: 90. Vepřek (Olomouc). Diváci: 3 137.
Olomouc: Zlámal - Koutný (69. Petr), Dreksa, Škerle, Vepřek - Pospíšil (90. Janotka), Hořava - Varadi, Ordoš (46. Plšek), Javůrek - Doležal. Trenér: Pivarník.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Ševinský, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (78. Chramosta), Magera (72. Zahustel), Štohanzl - Nešpor (90. Ondřejka). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 53. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 48. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  3 : 1 Sparta - Ostrava 3 : 1 54. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice