Hlavní obsah

Baroš ve velké šanci netrefil bránu. Měl jsem toho dost, přiznal kanonýr po důležité výhře

Milan Baroš byl zase vůdčí osobností Baníku a dovedl ho k důležitému vítězství nad Jihlavou. Gól sice nedal, měl dvě šance, jednu obrovskou, přesto mu Bazaly s chutí zatleskaly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Baníku Ostrava Milan Baroš

Článek

Jak jste viděl zápas, v němž Baník měl nůž na krku?

Nejdůležitější je výsledek. Máme cenné tři body, jimiž jsme se odpoutali od sestupových míst. Máme plus čtyři body, navíc lepší vzájemný zápas s těmi, co jsou úplně dole, což dělá vlastně pět a šest bodů k dobru. A to je pro nás obrovsky důležité. Potřebovali jsme tuhle dohrávku zvládnout a to se povedlo. Stačil nakonec jeden gól. Měli jsme ještě další šance, ale bohužel je neproměnili.

V 55. minutě vám ideálně přihrál Milosavljev ze strany a vy jste byl před brankářem Blažkem skoro sám. Proč i mistr tesař se v tom okamžiku utnul?

Přehodil jsem si myšlenku a to bylo špatně. Měl jsem zakončovat na zadní tyč, jak jsem původně chtěl. Viděl jsem ale, že Bláža jde trošku ven z brány, tak jsem ho chtěl prostřelit, bohužel branku jsem netrefil, přestřelil ji.

V poslední půlhodině jste se zatáhli a bránili jednobrankové vedení. Nebyl to tak trochu hazard?

V podvědomí jsme měli obavy, abychom vedení neztratili. To máte těžké, tým máme mladý. Měli jsme hrát aktivněji, to je pravda, ale ubývaly nám síly. V sobotu proti Spartě kluci makali nadoraz a za tři dny je čekala Jihlava. Měli toho dost. I já měl toho dost, i když jsem proti Spartě nastoupil až v průběhu druhého poločasu. Po zranění jsem s mančaftem absolvoval jen jeden plnohodnotný trénink. Teď máme celý týden, abychom se nachystali na Brno. Musíme potrénovat a vrátit se tam, kde jsme fyzicky byli před reprezentační pauzou.

Třeba v hlavách jste měli i poslední čtyři porážky v řadě bez vstřelené branky.

Ano, čtyřikrát po sobě jsme prohráli, ale bylo to s mančafty, které jsou nahoře. Po utkání se Spartou jsme si řekli, že nám začíná nová soutěž. Začala dneska s Jihlavou, v pondělí hrajeme v Brně, pak máme na Bazalech Příbram a jedeme do Teplic. To jsou existenční zápasy, které musíme zvládnout. Začali jsme dobře a je nutné takto pokračovat.

Mysleli jste i na to, že na druhý den bude zastupitelstvo statutárního města Ostrava rozhodovat, jestli Baníku pomůže, anebo jej nechá padnout?

Myslím, že jeden zápas v rozhodování nehraje roli. Na městě všichni vědí, že Baník má tradici a nechat ho padnout, by byla velká škoda. Doufám, že zastupitelstvo se za Baník postaví a Baníku pomůže. Vím, že to není pro něj jednoduché, přesto věřím, že se s šéfy klubu nakonec dohodne. Když se podaří Baník oddlužit, tak jsem si jistý, že on se vrátí tam, kam patří, a zase bude hrát evropské poháry.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články