Hlavní obsah

Koubský ukončil hostování ve Spartě a míří do Norska

PRAHA

Dvaadvacetiletý stoper Jiří Koubský je prvním hráčem, který po příchodu trenéra Jaroslav Hřebíka opouští kádr fotbalové Sparty Praha. Vedení letenského celku se s ním dohodlo na předčasném ukončení ročního hostování a hráč má namířeno do Norska. Koubský již se Spartou neodletí na soustředění na Kanárské ostrovy a vrátí se zpět do Zlína.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Jiří Koubský v dresu reprezentační jednadvacítky

Článek

Tam ale zřejmě dlouho nezůstane. "Jirka pravděpodobně odletí začátkem příštího týdne na testy do Norska. Mají o něj zájem dva přední norské celky Rosenborg Trondheim a Valerengen Oslo," prozradil příští možné Koubského angažmá hráčův agent Pavel Zíka.

V případě přestupu do Trondheimu by se Koubskému mohl splnit sen zahrát si Ligu mistrů, protože nejlepší norský celek posledních let pravidelně tuto soutěž hraje. Zároveň by byl prvním českým fotbalistou působícím v nejvyšší norské soutěži.

Sparta původně získala Koubského v létě loňského roku jako náhradu za reprezentačního stopera Tomáše Hübschmana, ale Koubský se ve Spartě neprosadil. Odchovanec kyjovského fotbalu nasbíral v nejvyšší soutěži již 56 startů, ale v dresu Sparty nastoupil v lize za celý podzim jen ve dvou zápasech a proti Opavě vstřelil svou jedinou letenskou branku. Hrál i dva zápasy předkola Ligy mistrů proti Apoelu Nikósie.

Reklama

Související témata: